Nå oppdager mange nattens skader
I løpet av natten har Frende fått inn rundt 10 skadesaker etter den sterke nedbøren på Østlandet og i Trøndelag. De forventer en travel tirsdag.

- Det har vært en ganske rolig natt, bedre enn fryktet, men vi forventer at skadesakene tar seg opp nå i morgentimene når folk får mer oversikt over skadene, sier skadesjef hos Frende Forsikring, Yngve Høvig.
Han forteller at det har vært de typiske skadene så langt med vann i kjellere, så langt.
- Så kommer det nok også skader på eiendommer, sammen med utette tak og vegger som vannet har trengt inn gjennom. På toppen kommer kjøretøy og utstyr, sier Høvig.
Det er fortsatt farevarsler på oransje nivå i østlige deler av Innlandet for regn, deler av Østlandet og sørlig del av Trøndelag for jord- og flomskred, samt Innlandet og sørlige Trøndelag for flom. Dette ifølge Meteorologisk institutt. Her kan du sjekke farevarsler for hele landet.
Dette gjør du hvis du har fått vannskade
- Kom kjapt i gang med å få bort vannet og rydde opp. Mange gjør en stor egeninnsats for å tørke opp, rydde unna og begrense skaden hos seg og det er veldig bra. Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt så raskt du kan ditt for å få hjelp til å hindre større skade, sier Yngve Høvig.
- Men husk at du først og fremst skal tenke på din egen sikkerhet. Ikke ta noen sjanser, så viktig er ikke tingene dine, sier han.
Gode råd ved flom
- Gjør det du kan for å begrense skaden.
- Ta ut sikringer for elektrisk anlegg for den etasjen som har vært oversvømt.
- Tøm bygningen for vann som ikke har rent ut.
- Riv ut gulvbelegg/tepper og lagre dette på eiendommen.
- Ta ut/åpne vinduer i kjeller, og fest netting over vinduet med lekter som spikres for forsvarlig tetting. La innvendige dører stå åpne.
- Når noen er hjemmeværende, åpnes i tillegg ytterdører i kjeller og evt. ytterdører og vinduer i skadet boligetasje. Dette er med på å fremskynde tørking.
- Sett opp vifter i skadet etasje for å forsterke luftsirkulasjonen.
- Rydd slam og gjør rent.
- Kontroller avløp hvis bygningen tas i bruk.
- Har kjeller oppfôret gulvkonstruksjon av tre - og denne har vært oversvømt - vurderes først uttørking før eventuell riving.
- Varmtvannsbereder/elektrisk anlegg som har stått under vann, må ikke tas i bruk før utstyret er kontrollert av elektriker.
- Bygninger som står i fare for å "flyte opp" må forankres, evt. må kjeller fylles med vann.
Kilde: Finans Norge og Norsk Naturskadepool
Nøkkelord
Kontakter
Marius Solberg Anfinsenseniorrådgiver og pressekontakt
Tel:+47 959 31 440msa@frende.nowww.frende.no/aktuelt/Heidi Tofterå Slettemoenkommunikasjonssjef
Tel:+47 97 02 97 02heidi.slettemoen@frende.noBilder

Om Frende Forsikring
Frende Forsikring har noen av Norges mest fornøyde forsikringskunder. Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine!
Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.
Følg pressemeldinger fra Frende Forsikring
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Frende Forsikring
Får ferien ødelagt av biltrøbbel19.6.2025 07:48:00 CEST | Aktuelt
Hele 20 prosent av norske bilførere har opplevd biltrøbbel på ferie. - Det meste kan du unngå. Sjekk dette før du kjører.
Økonomitrøbbel påvirker sommerplanene til halve Norge17.6.2025 07:57:00 CEST | Aktuelt
Mindre enn halvparten kan gjøre som de vil i sommer, viser ny undersøkelse.
Bilister sier: Dette irriterer oss mest12.6.2025 07:52:00 CEST | Aktuelt
96 prosent irriterer seg over noe i trafikken. - Irritasjon bak rattet skaper farlige situasjoner.
Skjult brannfelle: - Flaks at det ikke tok fyr10.6.2025 07:50:00 CEST | Aktuelt
Det var ingenting som tydet på at noe var svært galt i taket før familien begynte å pusse opp. - Det er ren flaks at bygningen ikke har tatt fyr. Og dette er langt fra uvanlig.
Hetebølge i Europa: Så mange frykter ekstremvarmen6.6.2025 07:50:00 CEST | Aktuelt
I pinsehelgen er det meldt opp mot 42 grader i Spania, mens også Hellas og Portugal stålsetter seg for svært høye temperaturer. - 3 av 5 nordmenn sier de dropper de heteste områdene i sommer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom