Statens vegvesen

Oransje farevarsel for mye nedbør, flom og skredfare: – Kan få store konsekvenser for veinettet

Del

Statens vegvesen oppfordrer de som ferdes på veiene i de berørte områdene til å holde seg oppdatert om situasjonen og gjøre gode valg ved ferdsel på veiene.

Illustrasjon som viser farevarsel for regn
Kart som viser oppdaterte farevarsler for regn fra Meteorologisk institutt mandag 9. september. Illustrasjon: Meteorologisk institutt

Meteorologisk institutt har varslet opp til 60-80 millimeter nedbør i løpet av 24 timer i de mest berørte områdene.

Det er ifølge NVE foreløpig usikkert hvordan været vil utvikle seg, men de forventer at det kraftigste regnet vil komme i Innlandet og sørlige deler av Trøndelag. Høyest intensitet på nedbøren er ventet natt til tirsdag.

– Dersom disse prognosene slår til, kan det få store konsekvenser for veinettet. For eksempel kan veier og bruer blir stengt på kort varsel, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Hold deg oppdatert – bruk appen Vegvesen trafikk

Karbø råder alle til å holde seg oppdatert om status på veinettet i området man ferdes i, og anbefaler å laste ned appen Vegvesen trafikk eller følge med på www.vegvesen.no/trafikk. Begge steder publiseres trafikkmeldinger fortløpende.

– Med appen Vegvesen trafikk på telefonen kan du abonnere på varsler for ditt område, og få informasjon om stengte veier og andre viktige hendelser på veiene direkte, forteller Karbø.

 Statens vegvesen har brukt de siste dagene til forberedelser, sammen med andre etater og aktører:

– Statens vegvesen er godt forberedt sammen med våre entreprenører, og vi har tett dialog med andre etater og veieiere. Men dersom situasjonen skulle bli krevende på veiene, må hver enkelt gjøre gode valg med tanke på å ferdes på veiene, sier Karbø.

Her finner du oppdatert trafikkinformasjon:

Nøkkelord

Kontakter

Pressenummer til VegtrafikksentraleneVegtrafikksentralene svarer på spørsmål om situasjonen på vegnettet og hendelser i trafikken hele døgnet.

* Oslo, Viken og Innlandet: 23237860, * Nordland, Troms og Finnmark: 75113821, * Trøndelag og Møre og Romsdal: 72474588, * Vestland: 55577464, * Rogaland: 55577465 og * Agder, Vestfold og Telemark: 35572730

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye