Fellesforbundet

Ny tariffavtale til kabinansatte etter stort ja-flertall i uravstemning

Del

– Dette resultatet viser at det er stor støtte for avtalen blant medlemmene. Det er et sterkt demokratisk resultat når over 90 prosent av medlemmene har avgitt sin stemme, sier Jørn Eggum.

Fellesforbundets medlemmer i Norsk Kabinforening har i uravstemning gitt et klart ja for den nye tariffavtalen med NHO Luftfart og SAS. Hele 92 prosent av medlemmene avga sin stemme og 69,48 prosent stemte for, mens 27,34 prosent stemte imot avtaleforslaget.

– Nå er de kabinansatte løftet opp på et anstendig nivå, både når det gjelder lønn og arbeidsvilkår, sier forbundsleder i Fellesforbundet, Jørn Eggum.

Streik ga seier for de kabinansatte
Tidligere i august ble det brudd i meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart. 115 kabinansatte i SAS gikk til streik etter flere år med lønnsreduksjoner og dårlige arbeidsvilkår. Etter fire dager med streik kom partene til enighet om en ny avtale for medlemmene. 

Resultatet gav medlemmene et solid lønnsløft, mer helgefri og skikkelig matpauser.
– Det viser at folk flest er opptatt av at vi skal ha et arbeidsliv med anstendige lønn og arbeidsvilkår, også i lufta, sa Eggum.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Her er Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet, sammen med de streikende under kabinstreiken i august.
Her er Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet, sammen med de streikende under kabinstreiken i august.
Willy Bergsnov
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Fellesforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye