Statens vegvesen

Jordskred på E18 i Tvedestrand: Forvent store utfordringer i helgetrafikken

Del

Skredet som gikk over E18 ved Lundevann i Tvedestrand natt til fredag gir redusert framkommelighet og lange omkjøringer.

Det er fare for at det kan rase mer på rasstedet på E18 i Tvedestrand.
Det er fare for at det kan rase mer på rasstedet på E18 i Tvedestrand. Foto: Rudi Malmo, Statens vegvesen

Det var ved 03-tida at store mengder jord, stein og trær raste ut og sperret E18 fullstendig. Nå pågår et omfattende oppryddings- og sikringsarbeid på stedet, og det vil ta lang tid å sikre, rydde og reparere skadene. 

Kan rase mer

- Geologer har vært på rasstedet og vurdert situasjonen som utrygg, sier byggeleder Ina Rognlid i Statens vegvesen. 
- Det er stor fare for at det kan rase mer, og det kreves derfor rensking både av den lia der skredet har gått, og av terrenget rundt. Deretter kan det ryddes og sikres, med sikte på – i første omgang – å kunne åpne ett kjørefelt, sier Rognlid.

Beregn svært god tid

Det er skiltet omkjøring både for nordgående og sørgående trafikk. Trafikken vil høyst sannsynlig gå på omkjøringsvegene gjennom hele helga.

- Skal du kjøre på E18 gjennom Tvedestrand kommune denne helga så må du være forberedt på at vegen er stengt, at omkjøringsvegen tar minst 30 minutter lengre tid, og at det i tillegg kan være kø på omkjøringsvegen, sier byggeleder Ina Rognlid. Hun ber alle trafikanter om å beregne svært god tid når de skal kjøre denne strekningen.

Kontakter

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye