Verdenslansering fra forfatteren bak Normal People og Conversations with Friends!

Del

Sally Rooney har bergtatt lesere verden over med sine intime og stemningsfulle bøker om kjærlighet i dagens Irland. Endelig kommer hennes fjerde roman!

Sjeldent er merkelappen fenomen like treffende som på Sally Rooney. Den irske forfatteren var allerede anerkjent for sine noveller og dikt, og fikk enorm internasjonal oppmerksomhet for debutroman sin, Samtaler med venner (Conversations with Friends). Oppmerksomheten rundt Rooneys forfatterskap ble ikke mindre da både debutromanen og oppfølgeren, Alle Andre (Normal People), ble til miniserier, som fort ble favoritter både hos seere og anmeldere. Her hjemme har seriene gått på NRK, og høstet svært gode seertall.

Det er snart tre år siden utgivelsen av hennes tredje roman, Skjønne verden, hvor er du, en bok som fikk Time Magazine til å plassere Rooney på sin årlige liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden. Spenningen har derfor vært stor blant fansen rundt denne nye romanen.

På norsk til verdenslanseringen

– Suksessen til Rooney henger sammen med at hun dikter frem personer og situasjoner som både er gripende og gjenkjennbare, i tillegg til et presist og levende språket og en rent ut sagt Beckettsk sans for gode dialoger, sier Anne Fløtaker, redaksjonssjef for skjønnlitteratur i Bonnier Forlag.

– Det har derfor vært viktig for oss å oversette denne boka med en kvalitet som bevarer rytmen og nyansene i originalspråket. Det har definitivt oversetter Hilde Rød-Larsen lyktes med, og det er en stor glede for oss å ha Intermezzo klar i norsk utgave til den internasjonale lanseringen, fortsetter Fløtaker.

En historie om kjærlighet, familie og sorg.

I Intermezzo møter vi brødrene Peter og Ivan. Peter er i tredveårene og advokat i Dublin – tilsynelatende suksessrik og dyktig. Men i kjølvannet av farens død, selvmedisinerer han for å få sove samtidig som han sliter med å håndtere forholdene til to veldig ulike kvinner – hans livs kjærlighet, Sylvia, og Naomi, universitetsstudenten som ser på livet som en stor spøk.

Ivan er tidlig i tjueårene og en usedvanlig dyktig sjakkspiller. Han har alltid sett på seg selv som sosialt klønete, en einstøing, det motsatte av sin veltilpassede eldre bror. I sorgen etter farens bortgang møter Ivan Margaret, en kvinne med en turbulent fortid. Hun er langt eldre enn ham, men livene deres blir likevel raskt og intenst sammenvevd. For de to sørgende brødrene og menneskene rundt dem oppstår et mellomspill – en periode med begjær og fortvilelse, men også en mulighet til å oppdage hvor mye et liv kan romme uten å gå i oppløsning.

Sally Rooney (f.1991) født og oppvokst i Castlebar. Hun studerte engelsk ved Trinity Collage i Dublin, hvor hun senere tok en master i amerikansk litteratur. Debutromanen Samtale med venner mottok fantastiske anmeldelser, og er solgt til 12 land. Hennes andre roman Alle andre utgis på norsk av Armada forlag. Boka ble langlistet til Bookerprisen i 2018. Rooney vant også Costa-prisen i 2018.

Forfatter, litteraturkritiker og journalist Chris Power har gjort et lengre intervju med Rooney i forbindelse med lanseringen. Det kan du lese her: https://bonnierforlag.no/artikler/chris-power-intervjuer-sally-rooney

Intermezzo slippes 24. september. Ta kontakt for anmeldereksemplar!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Intermezzo av Sally Rooney lanseres 24. september.
Intermezzo av Sally Rooney lanseres 24. september.
Last ned bilde
Sally Rooney Foto: Kalpesh Lathigra
Sally Rooney Foto: Kalpesh Lathigra
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye