Kystverket

NORDPIANC 2024 er nå i gang i Lofoten

Del

Den prestisjefylte nordiske havnetekniske konferansen, NORDPIANC 2024, er nå godt i gang. Vertskapet er Kystverket i samarbeid med PIANC, den internasjonale havneingeniørforeningen. Arrangementet, som varer i tre dager, markerer også et spesielt jubileum – det er 150 år siden Kystverket (tidligere Statens havnevesen) ble etablert i Kabelvåg, Lofoten.

Deltakere fra Norden, Estland, Tyskland og Belgia samles ved mottakelsen på Kystverket i Kabelvåg for NORDPIANC 2024.
Deltakere fra Norden, Estland, Tyskland og Belgia samles ved mottakelsen på Kystverket i Kabelvåg for NORDPIANC 2024. Kystverket

Konferansen samler fagfolk fra alle de nordiske landene, samt fra Estland, Tyskland og Belgia. Deltakerne har allerede nytt godt av en rekke dagsaktuelle foredrag om havner, farleder, klima og miljø. Et av høydepunktene er en planlagt båttur til Raftsundet, hvor Kystverket vil vise resultatet av det nylige farledstiltaket og oppmerkingen etter utbyggingen, i tråd med den nye IALA-standarden som Kystverket har iverksatt.

"Vi er veldig glade for å kunne samle så mange fagfolk i de fantastiske omgivelsene her i Lofoten. Dette gir en unik mulighet til å utveksle kunnskap og erfaringer, og det understreker viktigheten av vår kontinuerlige innsats for å fremme sikker, bærekraftig og effektiv sjøtransport gjennom blant annet utbedring av farleder og havner," uttaler Bjørn Konopka, styremedlem i PIANC og ansatt i Kystverket, utbygging.

PIANC, som står for "The World Association for Waterborne Transport Infrastructure", har vært en ledende organisasjon siden 1885. Kystverket har vært medlem siden 1970-tallet, og benytter seg ofte av PIANCs rapporter og anbefalinger i utviklingen av nasjonale farleisanlegg. Disse rapportene har spilt en viktig rolle i å forme retningslinjer og standarder som støtter den grønne omstillingen i havnesektoren.

Konferansen i Svolvær er ikke bare den første NORDPIANC som arrangeres nord for polarsirkelen, men også den med høyest deltakelse i historien. Det neste møtet i 2026 vil bli arrangert av Estland.

PIANC fortsetter å være et ledende forum for internasjonale eksperter, der de deler kunnskap om kostnadseffektive, pålitelige og miljøvennlige løsninger for fremtidens infrastruktur.

For mer informasjon, besøk pianc.no

Kontakt:

Fridtjof Wangsvik, Kystverket fridtjof.wangsvik@kystverket.no.
Maiken Lyden Eng, leder PIANC Norge, maiken.lyden.eng@norconsult.com

Nøkkelord

Kontakter

Fridtjof Wangsvik, Kystverket, fridtjof.wangsvik@kystverket.no.
Maiken Lyden Eng, leder PIANC Norge, maiken.lyden.eng@norconsult.com

Bilder

Full deltakelse på konferansen i Svolvær.
Full deltakelse på konferansen i Svolvær.
Kystverket
Last ned bilde
Fra venstre: Maiken Lyden Eng, avdelingsleder for Havn og kystteknikk hos Norconsult og leder for PIANC Norge, Tore Lundestad, havnedirektør hos Borg Havn og nestleder i PIANC, Anja Brüning fra SEE-Ingenieure GmbH & Co. KG, Fridtjof Wangsvik fra Kystverket.
Fra venstre: Maiken Lyden Eng, avdelingsleder for Havn og kystteknikk hos Norconsult og leder for PIANC Norge, Tore Lundestad, havnedirektør hos Borg Havn og nestleder i PIANC, Anja Brüning fra SEE-Ingenieure GmbH & Co. KG, Fridtjof Wangsvik fra Kystverket.
Kystverket
Last ned bilde

Lenker

Om Kystverket

Kystverket er ein nasjonal etat for kystforvalting, sjøsikkerheit og beredskap mot akutt forureining. Kystverket arbeider aktivt for ein effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringas behov for framkome og effektive hamner. Kystverket driv førebyggande arbeid og reduserer skadeeffektane ved akutt forureining, og medverkar til ein bærekraftig utvikling av kystsona. Kystverket ligg under Nærings- og fiskeridepartementet.

Følg pressemeldinger fra Kystverket

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kystverket

Kronikk: «No easy day» – Kystverket i totalforsvaret4.7.2024 10:25:04 CEST | Pressemelding

Frå vår fredelege plett i nord observerer vi på litt avstand eit auka press mot demokratiske verdiar, og at den alminnelege rettssikkerheita vert utfordra. Vi ser tendensar til at tradisjonelle grenser mellom fred, krise og krig er meir uklare, og at oppfatninga av kva som er legitime og illegitime mål er i spel. Likeins kan ein sjå døme på at skiljelinjene mellom sivil og militær aktivitet er mindre tydeleg.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye