Hold Norge Rent

Bli med på Strandryddeuka 2024!

Del

Hold Norge Rent inviterer hele landet til å bli med på Strandryddeuka fra 13. – 22. september 2024. For mange har det blitt en tradisjon å delta, og denne høsten kan du også bli med på Norges største ryddedugnad.

Et søppelfritt Norge er ikke bare viktig for å bevare naturområder og marine økosystemer, men også for at vi skal nyte turer i naturen.
Et søppelfritt Norge er ikke bare viktig for å bevare naturområder og marine økosystemer, men også for at vi skal nyte turer i naturen. Foto: Max Emanuelson / Illustrasjon: Hold Norge Rent

Strandryddeuka handler ikke bare om å fjerne tonnevis av søppel. Det er også en gylden mulighet til å komme seg ut i naturen, kjenne på felleskap og gjøre noe godt for nærmiljøet og omgivelsene våre – samtidig som det er bra for både psykisk og fysisk helse. 

Rydding gjør godt for både natur og sjel 

- Strandryddeuka gir oss en fin mulighet til å komme oss ut og få litt frisk høstluft, samtidig som vi gjør en viktig jobb for naturen, sier Heidi Gromstad, fagansvarlig opprydding i Hold Norge Rent.

Et søppelfritt Norge er ikke bare viktig for å bevare naturområder og marine økosystemer, men også for at vi skal nyte turer i naturen.  

Forsøpling langs stier og strender kan ødelegge turopplevelsen og gjøre det mindre fristende å være aktiv ute, noe som er viktig for kropp og sinn. 

Ved å delta på en ryddeaksjon, gjør du hverdagen litt bedre både for naturen, dyra og for oss mennesker. 

null
Strandryddeuka består av mange ulike arrangementer, og du kan enten bli med på en ryddeaksjon eller arrangere en selv. Foto: Max Emanuelson

Alle kan bli med! 

Under Strandryddeuka bidrar barnefamilier, vennegjenger, studenter, bondelag, fiskerinæringen, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og mange, mange flere til en søppelfri natur. Både store og små ryddeaksjoner utgjør en forskjell. 

Strandryddeuka består av mange ulike arrangementer, og du kan enten bli med på en ryddeaksjon eller arrangere en selv. 

- Vi oppfordrer til rydding langs elver, innsjøer, strender, holmer, øyer, stier og i byrommet – gjerne i nærheten av der du bor, fortsetter Gromstad.

Husk: Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.  

Les mer om hvordan du planlegger og gjennomfører en ryddeaksjon. 

Strandryddeuka gjennomføres med støtte fra Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond. 

Trenger du råd eller bistand til planlegging i Strandryddeuka?
Send en epost til: post@holdnorgerent.no 

Nøkkelord

Kontakter

Sarah Eugenie ØdegårdenKommunikasjonsrådgiver

Sarah har bakgrunn fra Aarhus Universitet hvor hun har jobbet med forskningsformidling, frivillige initiativer, samt atferdsdesign og bærekraft. Hun er prosjektleder for Hold Norge Rent-konferansen 2025 og utvikler kampanjer for HNRs nasjonale ryddedugnader. Sammen med kommunikasjonsavdelingen utarbeider hun strategier, innhold til sosiale medier og administrerer nyhetsbrev og nettsider.

Tel:+4792963452sarah.odegaarden@holdnorgerent.no

Bilder

Et søppelfritt Norge er ikke bare viktig for å bevare naturområder og marine økosystemer, men også for at vi skal nyte turer i naturen.
Et søppelfritt Norge er ikke bare viktig for å bevare naturområder og marine økosystemer, men også for at vi skal nyte turer i naturen.
Foto: Max Emanuelson / Illustrasjon: Hold Norge Rent
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra opprydding av søppel. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye