OBOS

Vil bygge 1000 kvadratmeter idrettshall på taket

Del

OBOS skal ruste opp hovedkontoret på Hammersborg i Oslo sentrum. Sentralt i planen er å bygge en stor flerbrukshall for barn og ungdommer på toppen av taket.

OBOS vil bygge en flerbrukshall på toppen av taket mellom de to høye kontorbyggene.
OBOS vil bygge en flerbrukshall på toppen av taket mellom de to høye kontorbyggene. Illustrasjon: Mad arkitekter

OBOS flytter neste år til Ulven i Oslo hvor byggingen av Construction City er i full gang. De gamle kontorbyggene på Hammersborg torg, vegg i vegg med Regjeringskvartalet, skal pusses opp og leies ut. 

Og på toppen av det lave bygget mellom høyhusene planlegges det å bygge en flerbrukshall med tribune og garderobeanlegg. Hallen skal brukes til aktiviteter som basketball, volleyball og annen idrett og trening.  

Fleksibel hall  

Flerbrukshallen er planlagt med aktivitetsflate på 20 ganger 32 meter. Denne hallstørrelsen gir rom for en fullverdig basketballbane. Hallen kan også deles inn i mindre sone som for eksempel tre vanlige gymsaler til bruk for skoleklasser i området.  

Anlegget skal bli fleksibelt slik at skoler og idrettslag i sentrumsbydelene kan tilby barn og ungdommer et langt bedre aktivitetstilbud enn i dag i nærmiljøet.  

Ungdom mangler tilbud 

– Det er stor mangel på gode idrettsanlegg i sentrum. Dette er etterlengtet og vil styrke tilbudet til barn og ungdommer betraktelig. Den politiske ledelsen i byen har vist stor interesse for å få til dette, og vi tar dem med på ordet. Går det som vi ønsker, kan byggingen av den nye hallen starte allerede neste år, sier Adrian Finvold, utviklingssjef i OBOS Eiendom.  

Det er i dag stor underdekning av idrettsanlegg i Oslo, og det står aller verst til i sentrumsbydelene.    

I kommunens egen behovsplan for idrett og friluftsliv går det fram at rundt 2300 barn og ungdommer må dele på hver idrettsflate i indre by. Best tilbud er det sør i Oslo hvor det er rundt 1200 unge for hver idrettsbane eller hall. Byggingen av nye flerbrukshaller er derfor prioritert høyt i kommunens plan.  

Dette har det sittende byrådet forpliktet seg til å følge opp. I den politiske «Hammersborgerklæringen» sier byrådet at kommunen må ta et krafttak slik at byen får flere nye flerbrukshaller og andre anlegg for organiserte og uorganiserte aktiviteter.  

Åpner opp mot parken  

I tillegg til å bygge flerbrukshall, vil OBOS fjerne deler av lavbygget mellom høyblokkene slik at det blir fri passasje mellom Hammersborg torg og Kristparken – som den siste tiden er rustet opp betydelig. En ny gangvei mellom de to kontorblokkene, vil gjøre parken langt mer tilgjengelig enn i dag.   

– Tilgjengeligheten til Kristparken vil bli mye bedre når vi åpner opp slik at man kan gå rett inn i parken fra torget. Dette vil fremstå som en utvidelse av parken og er et grep som vil være veldig positivt for nærmiljøet og andre som ferdes i byen. Dette er et grep som bidrar til å løfte hele området, sier Finvold.  

Nøkkelord

Kontakter

Om OBOS

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 600 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig og forvaltet disse på en trygg måte.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye