UiT Norges arktiske universitet

Model NATO & Security in the North

Del

Senter for fredsforskning ved UiT og forskingsgruppa The Gray Zone inviterer til åpne foredrag med internasjonale eksperter på global sikkerhet, NATO, Kina og Russland. Vi inviterer også pressen til å observere krisesimulering med norske, svenske og finske studenter.

Senter for fredsstudier (CPS) på UiT i Tromsø.
Senter for fredsstudier (CPS) på UiT i Tromsø. Foto: Jonatan Ottesen / UiT

Den tematiske uken dykker dypt ned i NATOs mål, funksjon og begrensninger. På listen av foredragsholdere finner vi blant annet tidligere general Robert Mood, professorene Gunhild H. Gjørv, Marc Lanteigne og Sergii Glebov, samt forfatter og journalist Ayesha Wolasmal.

Full oversikt over det åpne programmet finner du her: Model NATO & Security in the North: Open-to-all Events (in English).

Torsdag 5. og fredag 6. vil studenter fra UiT, Universitetet i Umeå og Universitetet i Lappland sammen kjøre to dager med intensiv krisesimulering. Media er velkommen til å observere og snakke med de involverte.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Senter for fredsstudier (CPS) på UiT i Tromsø.
Senter for fredsstudier (CPS) på UiT i Tromsø.
Foto: Jonatan Ottesen / UiT
Last ned bilde

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet med elleve studiesteder over hele Nord-Norge. Vi har 4000 ansatte og 17 000 studenter. Vår visjon er å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for kompetanse, vekst og nyskaping i nordområdene.

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye