BAMA

Tror på nok et godt epleår

Del

Nå er de norske eplene her igjen. I fjor ble det en gledelig rekordsesong. – Vi har virkelig noe å strekke oss etter, sier en spent Sivert Glærum, produktsjef for norsk frukt i BAMA.

I fjor solgte vi totalt 6300 tonn, hovedsesong og utvidet sesong (lagringsepler solgt vinterstid) inkludert. Kjente og kjære eplesorter som Rød Aroma, Discovery, Gravenstein, Rubinstep og Summerred fikk bein og gå på.  

Det fikk også nyere tilskudd som Eden, Fryd og Asfari – disse vil komme i stadig større mengder i årene som kommer.  

– De første norske eplene er i butikk nå, og i løpet av kort tid vil det være full dekning. Vi har virkelig noe å strekke oss etter med tanke på fjoråret, men det ser lovende ut så langt. Vi har allerede levert rundt 270 tonn hittil, mot rundt 80 tonn på samme tid i fjor, forteller han.  

Dyrkes flere steder
Det dyrkes epler på en rekke steder i landet. Både Ryfylke, Hardanger, Sogn, Svelvik, Lier, Toten, Telemark og Innvik leverer fantastiske norske epler.  

– Vi får de samme sortene som i fjor, med både eldre klassikerne og nye tilskudd. Det er jevnt over høy kvalitet, og nå håper vi at folk legger mye norske epler i handlekurvene sine, sier han.   

Kan brukes til «alt»
Eplet er en utrolig anvendelig frukt – spis det på vei ut døra eller legg det i vesken og spar det til lunsj. Kutt det opp og bruk som topping på havregrøt eller bland med yoghurt eller kesam og topp med kanel og en liten dæsj med honning – her har du en enkel og sunnere dessert. Ellers er eplekaker og eplesyltetøy alltid kjempegodt. 

Kontakter

Bilder

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye