SINTEF

SINTEF arrangerer kurs i praktisk bygningsfysikk i Oslo

Del

25. september kan du lære om materialvalg og detaljløsninger knyttet til fuktsikring i ulike typer takkonstruksjoner.

Illustrasjonsfoto: Unsplash
Illustrasjonsfoto: Unsplash

Praktisk bygningsfysikk handler om planlegging og utførelse av klimaskallet med hensyn til materialvalg og detaljløsninger knyttet til fuktsikring, varmeisolering og lufttetthet.

– Dette kurset går spesielt inn på temaet fuktsikring. Temaene som tas opp er vurdert å være spesielt relevante og tidsaktuelle, forteller seniorforsker Stig Geving i SINTEF.

Målgruppen er alle aktører med interesse for praktisk bygningsfysikk; entreprenører, arkitekter, bygningsfysikere, prosjekteringsledere, leverandører mm.

Hovedfokus på takkonstruksjoner
Kurset er en del av en serie på to, hvor det første tok for seg problemstillinger knyttet til fasader og konstruksjoner mot bakken, mens dette har hovedfokus på tak. De to delkursene avhenger ikke av hverandre, så man kan velge å delta på kun dette.

To av landets ledende ressurser innen praktisk bygningsfysikk vil lede kurset; seniorrådgiver Kristin Elvebakk og seniorforsker/professor Stig Geving fra SINTEF Community.

Kurset vil omhandle følgende tema:

  • Viktige aspekter ved bygningsfysisk prosjektering
  • Slake luftede tretak
  • Glasstak og overgangsdetaljer
  • Solceller på tak
  • Grønne tak – fuktsikre løsninger
  • Massivtreløsninger i fasader og tak
  • Erfaringer og krav til tetting med teip
  • Bruk av smarte dampsperrer
  • Klimatilpasning av bygninger


Les mer og meld deg på her

Tid: 25. september kl. 08:45-16:00
Sted: SINTEF Community, Børrestuveien 3, Oslo
Påmeldingsfrist: 13. september

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Unsplash
Illustrasjonsfoto: Unsplash
Last ned bilde

Om oss

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

Arendalsuka: Norsk næringsliv bør engasjere seg mer i global bistand12.8.2024 07:29:16 CEST | Pressemelding

Det er mange gode grunner til at norsk næringsliv skal engasjere seg i global utvikling. Store samfunnsutfordringer som klima, sikkerhet, forurensning av havene, kan vi ikke løse uten å samarbeide. Hva skal til for å stanse forsøpling av havet? Mer enn halvparten av plastavfallet som havner i havet kommer fra noen få land i Asia. Derfor samarbeider SINTEF med industriaktører i Asia om håndtering av plastavfall på land, før det rekker å havne i havet. Prosjektet Ocean Plastic Turned into an Opportunity in Circular Economy (OPTOCE) har bidratt til at plastavfall som ikke kan gjenvinnes, blir en ressurs i sementindustrien, som erstatning for kull. - Både lokale industriaktører I Asia og vi ser verdien av å samarbeide om teknologi. Anvendt forskning har vist seg å ha stor gjennomslagskraft og skaper varige endringer i lokalsamfunn, sier Anneli Alatalo Paulsen som leder SINTEFs satsing på global, bærekraftig utvikling. - I Arendal skal vi dele erfaringene fra dette og andre prosjekter som e

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye