KLP

Solid vekst på pensjonsmidlene for kommune- og helse-Norge

Del

KLP leverer en avkastning på 1,5 prosent i andre kvartal og 4,6 prosent hittil i 2024.

Konsernsjef i KLP, Sverre Thornes
Konsernsjef i KLP, Sverre Thornes

Det er en økning sammenlignet med samme periode i fjor, da KLP leverte en avkastning på 4,2 prosent.

– Dette er et viktig bidrag til overskudd og lavere pensjonskostnader for kundene våre i kommune- og helse-Norge, sier konsernsjef Sverre Thornes.

KLP er et gjensidig forsikringsforetak hvor verdiskapingen kommer kundene til gode. Konsernet hadde ved utgangen av andre kvartal 2024 en forvaltningskapital på 1 079 milliarder kroner, noe som er en økning på 123 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

Les kvartalsrapporten her.

Klimavennlig eierskap 
KLP har forpliktet seg til å følge Parisavtalen og har i andre kvartal oppdatert sin klimastrategi med tallfestede målsetninger på kort, mellomlang og lang sikt.

­– KLP har et mål om å øke klimavennlige investeringer med nye 6 milliarder hvert år, og vi leter hele tiden etter gode investeringer.

I tillegg har KLP hittil i år engasjert seg i 5300 generalforsamlinger i Norge og globalt for å påvirke selskapenes tanker om en bærekraftig satsing.

– Vi har støttet en rekke aksjonærforslag knyttet til temaer som klima-lobbyisme, aktsomhetsvurdering av menneskerettigheter og klimaomstillingsplaner, sier Thornes.

Tar pulsen på norsk arbeidsliv 
KLPs årlige arbeidslivsrapport ble lansert i sommer og tar for seg tematikken om arbeidslivet i kommune- og helse-Norge er klart for nye pensjonsregler. Her deler KLP innsikt om yrkesaktivitet, avgangsmønster og uføreuttak for ansatte i kommune- og helse-Norge. Blant annet oppgir hele 45 prosent av arbeidsgiverne at de ikke har en plan for å beholde og videreutvikle senior arbeidskraft.

– Rapporten gir innsikt som er viktig for våre eiere, og spesielt relevant nå når det blir nye pensjonsregler fra nyttår for dem som er født i 1963 og senere, sier Thornes.

Nøkkeltall

  • Avkastning på pensjonsmidlene i kollektivporteføljen utgjør 1,5 prosent i andre kvartal og 4,6 prosent hittil i år. 
  • Konsernets solvensdekning konsernet utgjør 283 prosent. 

Kontakter

Om oss

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg pressemeldinger fra KLP

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye