Ferske tall: Helmelk stadig mer populært
Første halvår av 2024 har vært bra for melk og meieriprodukter, med en økning i salgsvolumet av samtlige kategorier. Det viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Flere produkter fortsetter å stige i popularitet.

Det har vært en positiv trend i salget av samtlige meieriprodukter i løpet av første halvår av 2024. Helmelk fortsetter å øke betraktelig i popularitet, og i første halvår økte salget av helmelk med hele 8,2 %. Det, i tillegg til en økning i salget av melk med smak, bidro til at melkesalget økte totalt. Det viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.
- Det er gledelig at det fortsatt er vekst i forbruket av både melk og andre meieriprodukter. Nå som helsemyndighetene i sine reviderte kostråd tydelig anbefaler tre porsjoner meieriprodukter hver dag, er det spesielt godt å se at melkeforbruket øker, sier Ida Berg Hauge, direktør i MELK.
Bidrar til gode salgstall
I kategorien yoghurt har det blitt solgt 4,6 prosent mer i volum første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor. Økningen gjelder for samtlige yoghurter, som fruktyoghurt (+2,0%) og barneyoghurt (+5,9%), men det er naturell yoghurt som øker mest. I første kvartal har salgsvolumet til naturell yoghurt økt med hele 15 prosent, ifølge tallene fra MELK.
Også gulost, som lenge har vært blant det som nordmenn kjøper aller mest av i butikken, er en bidragsyter inn i de positive meieritallene. Gulosten har nemlig en økning på 5,1 prosent sammenlignet med første halvår av 2023, og befester stillingen som nordmenns mest populære pålegg.

Kontakter
Ida Berg HaugeDirektør
Tel:915 78 410ida@melk.noKaroline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noBilder


Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Økologisk melk skyter fart – opp 20 prosent i første halvår4.9.2025 05:13:00 CEST | Pressemelding
Økologisk hvit søtmelk er på full fart inn i norske kjøleskap. I første halvår 2025 økte salget med hele 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser ferske forbrukstall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Kvarg skyter fart – opp 43 prosent29.8.2025 07:59:19 CEST | Pressemelding
Kvarg er årets store overraskelse i meieridisken. Salget økte med hele 43 prosent i første halvår 2025, viser ferske volumtall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Oppgangen drives av nordmenns appetitt på proteinrike og allsidige meieriprodukter.
Yoghurt, helmelk og smør løfter meierisalget27.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn kjøpte merkbart mer yoghurt, helmelk og smør i første halvår 2025. Målt i volum økte yoghurt med nær åtte prosent, helmelk med 4,8 prosent og smør med 4,9 prosent, viser tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Når melk og brød blir kontroversielt – hva gjør kostholdsdebatten med ungdom?11.8.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
En ny landsrepresentativ undersøkelse blant ungdom avslører hvordan råd, trender og påvirkning skaper forvirring om mat og helse. Funnene slippes for første gang under Arendalsuka – etterfulgt av debatt med politikere, fagpersoner og influensere.
Verdens Melkedag: Melken gjør comeback som trygg motvekt30.5.2025 09:25:18 CEST | Pressemelding
Etter nesten femti år med jevn nedgang, er melken på vei oppover igjen. Nye tall viser at salget av helmelk og smaksatt melk øker – og at stadig flere nordmenn finner tilbake til det kjente og trygge. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) ser en positiv utvikling i forkant av Verdens Melkedag 1. juni.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom