Coop Norge

Coop Norge SA avviser brudd på konkurranseloven

Del

Coop Norge SA stiller seg fullstendig uforstående til Konkurransetilsynets vedtak om et gebyr på 1,3 milliarder kroner for brudd på konkurranseloven i den såkalte «prisjegersaken».

Den 15. desember 2020 varslet Konkurransetilsynet om bøter på til sammen 21 milliarder kroner fordelt på Coop Norge SA, NorgesGruppen og Rema 1000 for det tilsynet mente var ulovlig priskoordinering mellom kjedene. I januar 2024 meddelte Konkurransetilsynet at undersøkelsene om mulige konkurransebegrensende formål var avsluttet. Samtidig fikk partene beskjed om at tilsynet ikke hadde ferdigstilt sine vurderinger av om bruken av prisjegere har hatt konkurransebegrensende virkninger. I april 2024 nedjusterte Konkurransetilsynet det varslede gebyret til 1,3 milliarder kroner for Coop Norge SA.

I dag, 21. august 2024, ble det kjent at Konkurransetilsynet vedtar overtredelse av konkurranseloven og et gebyr til Coop Norge SA på 1,3 milliarder kroner. Vedtaket kan påklages til Konkurranseklagenemnda innen 6 måneder.

 – Vi stiller oss fullstendig uforstående til vedtaket fra Konkurransetilsynet. Coop Norge SA har ikke gjort noe ulovlig og heller ikke deltatt i et ulovlig samarbeid slik Konkurransetilsynet hevder.

Det er tøff konkurranse i dagligvaremarkedet og bruken av prisjegere har virket positivt på konkurransen. Dette kommer forbrukerne, som eier Coop gjennom medlemskap i samvirkelagene, til gode i form av lave priser og godt utvalg. Vi kommer til å påklage Konkurransetilsynets beslutning og om nødvendig forfølge denne saken rettslig. Inntil saken er endelig avklart, noe som vil ta tid, blir det helt feil å spekulere i eventuelle konsekvenser, sier Philipp Engedal, administrerende direktør i Coop Norge SA.

Kontakter

Om Coop

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop eies av kundene gjennom medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2,5 millioner medlemmer og familiemedlemmer. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye