Peab

Peab Asfalt skal asfaltere for Skanska på OPS Hålogalandsvegen

Del

Peab Asfalt har inngått avtale med Skanska om asfaltering på prosjektet OPS Hålogalandsvegen. Kontrakten omfatter legging av 179.000 tonn asfalt og har en verdi på 256 MNOK. Dette er en av de største asfaltkontraktene som er inngått i Norge de siste årene.

Peabs asfaltverk i Harstad
Peabs asfaltverk i Harstad Foto: Peab

OPS Hålogalandsvegen, som strekker seg mellom Nordland og Troms, er et OPS-prosjekt Skanska utfører for Statens vegvesen. Dette er en storstilt utbygging av 82 km vei, som vil bedre fremkommeligheten, bedre sikkerheten og redusere reisetiden i Hålogalandsregionen. Prosjektet startet opp i 2023 og skal stå ferdig i 2028. Peab Asfalt skal utføre asfalteringen på den østlige delen av prosjektet.

Asfalteringen skal i hovedsak gjennomføres i perioden 2025 – 2027, med mulighet for noe asfaltering i 2024. Asfalten vil i hovedsak bli produsert ved en mobil asfaltfabrikk i Swerocks pukkverk i Lødingen. De øvrige asfaltmassene vil bli produsert ved Peab Asfalts fabrikk i Harstad. Det meste av asfalten vil transporteres med båt. Swerock skal levere asfalttilslaget. Swerock er Peab Asfalts søsterselskap og produserer pukk og grus.

- Vi er glade og stolte for at Skanska har valgt Peab Asfalt til å utføre denne store asfaltjobben og vi takker for tilliten som er vist oss. Vi kjenner Skanska som en profesjonell og kompetent entreprenør, og vi ser frem til å utføre denne kontrakten, sier adm. direktør Peab Asfalt Joar Caspersen.

- Vi er fornøyde med valget av Peab Asfalt til denne jobben. Kombinasjonen av deres faste og mobile produksjonsfabrikker gjør oss trygge på kapasitet og stabilitet i leveringen. Ytterligere klarer de å være konkurransedyktige på pris, samtidig som de har bekreftet at de vil møte prosjektets høye krav til både sikkerhet, og klima og miljø. Vi ser frem til samarbeidet, sier Skanskas prosjektdirektør, Are Eliassen.

For ytterligere kommentarer kontakt:

  • Joar Caspersen, adm. direktør Peab Asfalt, 458 65 178                                        
  • Are Eliassen, prosjektdirektør Skanska, 934 44 657          

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Peabs asfaltverk i Harstad
Peabs asfaltverk i Harstad
Foto: Peab
Last ned bilde
Joar Caspersen, administrerende direktør Peab Asfalt og Swerock
Joar Caspersen, administrerende direktør Peab Asfalt og Swerock
Foto: Bård Gudim
Last ned bilde

Om oss

Peab er Nordens samfunnsbygger med 14 000 medarbeidere og en omsetning på 59 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye