Samferdselsdepartementet

Verdal er Årets trafikksikkerhetskommune 2024

Del

– Det er med stor glede jeg kan tildele prisen for årets trafikksikkerhetskommune til Verdal. Verdal har tatt viktige steg for å bedre trafikksikkerheten og har prioritert dette arbeidet høyt over lengre tid. De siste årene har kommunen også hatt en positiv nedgang i antallet personskadeulykker, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård overleverte diplom og sjekk til ordfører i Verdal, Knut Snorre Sandnes.
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård kunne tirsdag overrekke prisen Årets trafikksikkerhetskommune 2024 til ordføreren i Verdal kommune, Knut Snorre Sandnes. Eivind Windingstad Stensrud, Samferdselsdepartementet

Prisen «Årets trafikksikkerhetskommune» er blitt delt ut av Samferdselsdepartementet siden 2012 og deles i år ut for 13. gang. Prisen er på én million kroner, og gis til en kommune som har utmerket seg gjennom tydelig god innsats, klare mål og ambisjoner for trafikksikkerhet, og en god plan for å nå disse målene.

– Lokalt engasjement er en forutsetting for å bedre trafikksikkerheten i hele landet. Derfor går prisen til kommuner med spesielt godt lokalt trafikksikkerhetsarbeid. Jeg håper denne prisen kan gi motivasjon til videre målrettet arbeid innen trafikksikkerhet, sier Nygård.

Begrunnelse for valg av Verdal kommune

Verdal kommune får prisen for et omfattende og helhetlig trafikksikkerhetsarbeid, og for å ha et ambisiøst mål om ingen drepte og hardt skadde i 2030. Kommunen har utarbeidet en god temaplan som fanger de fleste aldersgruppene og en omfattende tiltaksliste med gode beskrivelser, tydelige ansvarsområder og med fokus på styring. Samtidig skaper dere god trafikksikkerhetskultur blant deres egne ansatte.

Kommunen satser også aktivt på trygge skoleveier med både fysisk tilrettelegging, atferdskontroller og holdningsskapende arbeid, og utreder samhandlingsmuligheter med politi og kommunelege for å avdekke ruskjøring og annen kriminalitet i trafikkbildet. I tillegg har det vært en gunstig utvikling i antallet personskadeulykker de siste årene.

Juryens vurderingskriterier:

Statens vegvesen administrerer søknadsprosessen og det er fylkeskommunene som foreslår kandidater til prisen. I år mottok Statens vegvesen totalt tolv forslag til kandidater.

Kriteriene som juryen har vektlagt er følgende:

  1. Kommunen skal vise til godt trafikksikkerhetsarbeid og gode planer for videre arbeid.
  2. Kommunen skal ha en trafikksikkerhetsplan hvor blant annet sikring av skoleveiene inngår. Planen må oppdateres jevnlig og være forankret i kommunens politiske ledelse, administrasjon og befolkningsgrupper.
  3. Kommunen må kunne dokumentere gjennomførte tiltak.
  4. Tiltakene skal være evaluert og vise positiv effekt for trafikksikkerheten.

Tidligere vinnere:

2012 – Nøtterøy kommune
2013 – kommunene Austrheim og Lindås delte prisen
2014 – Bodø kommune
2015 – Alta kommune
2016 – Ski kommune
2017 – Kvinesdal kommune
2018 – Fredrikstad kommune
2019 – Nord-Aurdal kommune
2020 – Rollag kommune
2021 – Bømlo kommune
2022 – Sandnes kommune
2023 – Tjeldsund kommune

Om oss

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Regjeringen styrker tilbudet på FOT-rutene på Helgeland og i Namdalen fra 20259.8.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding

– Et godt og tilgjengelig flyrutetilbud i hele landet er en viktig prioritet for regjeringen, og vi har satset betydelig på de nye FOT-rutene, med blant annet halvering av maksimalprisene. Vi har vært åpne på at konsekvensene av billettreduksjonene kan gi utslag på etterspørselen, og dermed føre til behov for å gjøre endringer når vi får erfaringer fra flyoperatørene. Nå foreslås det endringer på enkelte ruter for å bedre tilbudet på Helgeland og i Namdalen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Regjeringen styrker rutetilbudet i høysesongen på FOT-rutene i Lofoten og Vesterålen fra 20259.8.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding

– Et godt og tilgjengelig flyrutetilbud i hele landet er en viktig prioritet for regjeringen, og vi har satset betydelig på de nye FOT-rutene, med blant annet halvering av maksimalprisene. Vi har vært åpne på at konsekvensene av billettreduksjonene kan gi utslag på etterspørselen, og dermed føre til behov for å gjøre endringer når vi får erfaringer fra flyoperatørene. Nå foreslås det endringer på enkelte ruter for å bedre tilbudet i Lofoten og Vesterålen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Det blir økt kapasitet på enkelte FOT-ruter i Finnmark fra 20259.8.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding

– Et godt og tilgjengelig flyrutetilbud i hele landet er en viktig prioritet for regjeringen, og vi har satset betydelig på de nye FOT-rutene, med blant annet halvering av maksimalprisene. Vi har vært åpne på at konsekvensene av billettreduksjonene kan gi utslag på etterspørselen, og dermed føre til behov for å gjøre endringer når vi får erfaringer fra flyoperatørene. Nå foreslås det endringer på enkelte ruter for å bedre tilbudet på rutene med høyt trykk i Finnmark, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye