Grappa Musikkforlag AS

Trondheim Jazz Orkester og Espen Berg presenterer MAETRIX

Del

"Et verk for evigheten" skrev Nettavisen om urfremføringen av Espen berg og Trondheim Jazzorkesters MAETRIX. Nå slippes endelig verket på dobbel LP og digitalt den. 30.august. 

Photo: Bjørn Willadsen Color: Nick Alexander
Photo: Bjørn Willadsen Color: Nick Alexander

LYTT HER

I 2016 ble pianist og komponist Espen Berg utnevnt til «Sparebank1 SMN JazZtipendiat», som innebar å skrive et bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester. Med et håndplukket lag bestående av 14 av Skandinavias mest kreative og profilerte jazzutøvere kastet Espen seg på dypt vann med hodet fullt av ideer og en klar visjon. MAETRIX hadde premiere på Moldejazz i 2017 og ble mottatt med stående applaus og hoderystende begeistring. Men MAETRIX er ikke bare et imponerende verk - det er også melodiøst og vakkert.

Med MAETRIX har Espen for alvor manifestert sitt kall etter å utforske musikk der skeive og komplekse rytmer settes i kontekst av sterke, iørefallende melodier. Selve navnet er en krysning av filmtittelen The Matrix (1999) og metrikk, og i likhet med filmen kan lytteren velge sin egen realitetsoppfatning. Enten ved å lytte med intellektuelle ører og dykke ned i det mekaniske og konseptuelle, eller lytte emosjonelt og la seg rive med av melodiene og musikken i sin helhet.

Trondheim Jazzorkester demonstrerer nok en gang evnen til å kunne spille like lyttende, dynamisk og smidig som et mindre band. Notene har Espen adressert til hver enkelt utøver, og deres helt personlige tolkning bidrar til å løfte og gi liv til musikken. MAETRIX har blitt fremført på sju ulike festivaler og scener i Norge og Sverige, og ble innspilt i Rainbow Studio i Oslo, mai 2021 av Martin Abrahamsen. For Espen har prosjektet vært høyst formativt, og mange av låtene har levd videre i hans trio. Verket la grunnlaget for utviklingen av Water Fabric, som ble gitt ut i november 2023. Dermed er det på høy tid at MAETRIX endelig gis ut på Odin Records 30. august 2024.

null
Albumcover av Nick Alexander

Espen Berg - piano, komposisjoner                      

Eirik Hegdal - sopran- og baritonsax

Kirsti Huke - vokal                                                 

Sissel Vera Pettersen - altsax, vokal

Hayden Powell - trompet                                      

Hanna Paulsberg - tenorsax

Hildegunn Øiseth - trompet, bukkehorn               

Adrian Waade - fiolin

Daniel Herskedal - tuba, basstrompet                 

Marianne Baudouin Lie - cello

Rob Waring - vibrafon                                           

Ole Morten Vågan - kontrabass

Tomas Järmyr  - trommer                                     

Hans Hulbækmo - trommer

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Photo: BjørnWilladsen Color: NickAlexander
Photo: BjørnWilladsen Color: NickAlexander
Last ned bilde
Foto fra lydsjekk: André Løyning
Foto fra lydsjekk: André Løyning
Last ned bilde
Foto fra lydprøve: André Løyning
Foto fra lydprøve: André Løyning
Last ned bilde
Albumcover Fysisk Av Nick Alexander
Albumcover Fysisk Av Nick Alexander
Last ned bilde
Digitalt Albumcover an Nick Alexander
Digitalt Albumcover an Nick Alexander
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye