Ett tips til smartere matpakke på skolen
I en travel hverdag er det lett å kjenne på dårlig samvittighet for at barna ikke får den mest kreative matpakken. Det skal likevel små grep til, ifølge ernæringsrådgiveren i Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Mange barn er glad i yoghurt, som faktisk er ypperlig lunsjmat. Yoghurt inneholder en rekke næringsstoffer, som jod, kalsium og B-vitaminer, som barnas kropp trenger for å utvikle seg best mulig. Men visste du at yoghurten også kan ha en praktisk betydning for matpakken?
- Et smart tips er å fryse yoghurten kvelden før. Frossen yoghurt kan nemlig fungere som et kjøleelement for resten av matpakken. Så hvis du trenger å holde noe i matboksen kaldt, er det noe som er verdt å prøve. Når du tar opp yoghurten fra fryseren, legger du den i en liten pose eller pakk den inn i litt papir, så er yoghurten ferdig tint innen lunsj, sier Glemminge Arnesen.
Men hva bør matpakken vi sender med barna egentlig bestå av? Hensikten er først og fremst at den metter, men det vil være en fordel for barnet at den også gir påfyll av næringsstoffer, slik en yoghurt vil kunne bidra med. Husk at også det barna drikker til matpakken bidrar til å gjøre skolemåltidet næringsrikt.
- Det er mange gode grunner til at barnet bør drikke melk til lunsj på skolen. Melk og grovbrød utfyller hverandre, siden melk inneholder flere næringsstoffer som man ikke finner i brød og motsatt. Melk og grovbrød i matpakken er derfor en smart kombinasjon. Vann er en god tørstedrikk gjennom dagen, men til matpakken er melk et næringsrikt og sunt valg, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i MELK.
Hvis du ønsker å gjøre barnas matpakke litt sunnere, kan også disse to grepene være til hjelp:
- Velg grovt brød og fullkornsprodukter. Når det kommer til valg av brød, kan det være alt fra rugbrød til havrebrød, ut fra hva barnet ditt foretrekker. Det bidrar til et sunnere og mer mettende måltid.
- Varier påleggene. Ved å variere pålegget på brødskivene, vil det ikke bare gi mer farger i matboksen, men barnet vil også få i seg en variasjon av næringsstoffer. Gulost er en folkefavoritt og et smart valg, prøv også magre kjøttpålegg, egg eller fiskepålegg – som for eksempel fiskekaker.
Kontakter
Karoline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noTerese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Riskrem - dessertfavoritt på julaften21.12.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Riskrem er og blir nordmenns store juledessert. Over halvparten av oss, hele 54 prosent, har denne klassikeren på bordet på julaften. Det viser en ny undersøkelse gjort av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
6 grep for mindre matsvinn og dårlig samvittighet i jula18.12.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Mange handler inn altfor mye mat til jul, noe som fører til unødvendig matsvinn. Hele 43 prosent oppgir at å kaste mat i jula gir dem dårlig samvittighet, ifølge nye undersøkelser av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
5 gode nyheter for melk og meieri i 202417.12.2024 10:20:34 CET | Pressemelding
Det har vært et godt år for meierisektoren. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) har samlet de beste nyhetene. - 2024 har vært unikt, sier Ida Berg Hauge, direktør i MELK.
Julegrøt: 3 av 4 nordmenn elsker den12.12.2024 06:30:00 CET | Pressemelding
For mange er julegrøt selve smaken av jul, og en ny undersøkelse fra Norstat utført på vegne av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at tre av fire nordmenn spiser julegrøt minst én gang i desember. Julegrøt er en tradisjon som skaper samhold, enten det er med familie, venner, naboer eller kollegaer.
8 av 10 foretrekker ekte meierismør i julebaksten10.12.2024 04:00:00 CET | Pressemelding
Smaken av ekte meierismør trumfer margarin i julebaksten, viser en ny undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Hele 81 prosent av alle som har en preferanse, sier at de foretrekker julekaker bakt med smør.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom