Norges beste hundekommune kåres

Del

Norsk Kennel Klub skal kåre Norges beste kommune å være hundeeier i. Det skjer på Arendalsuka onsdag 14. august.

Hundeloven og kommunale forskrifter danner et rammeverk som hundeeiere må forholde seg til. Det gjelder blant annet hvor hunder har adgang, hvilke båndtvangsregler som gjelder, og forhold omkring støy og forsøpling.

Men de kommunale forskriftene, og kommunens vilje til å tilrettelegge for gagnlig hundehold, varierer sterkt. Noen steder er det helårs båndtvang og liten eller ingen mulighet til å la hunder få utfolde seg naturlig, andre steder tilrettelegger kommunen på en utmerket måte. Og det er et faktum at mange kommuner har båndtvangsbestemmelser som er i strid med intensjonene i hundeloven.

- NKK ønsker å sette søkelys på de store forskjellene og ulik politisk vilje til å legge til rette for et godt hundehold i norske kommuner. Det er bakgrunnen for denne kåringen. Hunder er viktige for folkehelsen, det er dokumentert gjennom mye forskning. Å tilrettelegge for godt hundehold er derfor et viktig forebyggende tiltak som kommunene vil ha økonomisk og trivselsmessig gevinst av, sier kommunikasjonssjef i NKK, Cecilie Holgersen.

For å komme frem til et resultat, har NKK gjennomført en landsomfattende spørreundersøkelse blant hundeeiere. Det kom inn ca. 7000 svar. Og selv om mange hundeiere i Norge er godt fornøyde med mulighetene de har, er det en del kommuner som peker seg ut i positiv og negativ retning.

- I tillegg til spørreundersøkelsen har vi gjort en del selvstendige vurderinger, blant annet sjekket de kommunale forskriftene, sett på hvilke friområder – om noen – som er tilgjengelig for hunder, og om hunder kan tas med på kollektivtransport, sier Holgersen.

Undersøkelsen har gitt en del interessante opplysninger. Det er faktisk ikke slik at det alltid er best å være hundeeier på landet – flere store byer kommer meget godt ut.

- Hvem vinner?

- Det blir gjort kjent på vårt arrangement på Arendalsuka. Vi kårer landets tre beste kommuner. I tillegg vil vi snakke om noen kommuner som utpeker seg negativt. Vi har invitert representanter fra både «gode» og «dårlige» kommuner, og håper på en fruktbar og lærerikt samtale hvor man kan utveksle tanker og erfaringer om ulike tiltak for å sikre godt hundehold, avslutter Holgersen.

Tid og sted:

No1 Sportsbar, Pollen, Arendal onsdag 14. august 12.30.

Kontakter

Cecilie HolgersenAvdelingsleder marked og kommunikasjonNKK/avdeling marked og kommunikasjon

Tel:41541143cecilie@nkk.no

Følg pressemeldinger fra Norsk Kennel Klub

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kennel Klub på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Kennel Klub

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye