SINTEF

Arendalsuka - Utslippskutt på sokkelen og kraftbalanse - ja takk begge deler

Del

Møt Energiminister Terje Aasland, Benedicte Solaas (Offshore Norge), Stefania Osk Gardarsdotter (SINTE Energi) og et bredt politikerpanel som skal diskutere hvordan vi kan kutte utslipp på norsk sokkel uten at det går ut over kraftbalansen.

SINTEF Energi AS, LowEmission og Offshore Norge inviterer til en spennende og høyaktuell debatt under Arendalsuka:

Utslippskutt på sokkelen og kraftbalanse – ja takk begge deler!  
Tirsdag 13. august 2024  
16:00 - 16:45  
Thon Hotel Arendal, Møterom Oscar, 1. etasje  

Potensialet for utslippskutt på norsk sokkel er stort. Ifølge KonKraft-rapporten fra 2023 kan det fortsatt være mulig å kutte 50 prosent i 2030 (sammenlignet med 2005). Elektrifisering med strøm fra land er viktig, men det kan ikke være den eneste løsningen. Teknologier som havvind, grønt hydrogen, naturgass med CCS, hydrogen eller ammoniakk fra naturgass med CCS, samt energieffektivisering, kan bidra til betydelige utslippskutt og samtidig bli viktige for Norges fremtid.

Vi tar opp følgende spørsmål:  

  • Hvilke nye teknologier og løsninger kan redusere behovet for kraft fra land?  
  • Hvordan kan vi akselerere utviklingen av disse løsningene?  
  • Bør det etableres et eget CO2-fond for å understøtte forskning og utvikling?  
  • Hvordan kan petroleumsnæringen selv ta større ansvar for eget kraftbehov?

Deltakere:
Stefania Osk Gardarsdotter, Forskningsleder, SINTEF Energi
Benedicte Solaas, Direktør klima og miljø, Offshore Norge
Terje Aasland, Energiminister, Arbeiderpartiet
Erik Lillebakken, Senterungdommen
Lars Haltbrekken, SV
Ove Trellevik, Høyre
Ola Elvestuen, Venstre
Ingrid Liland, MDG

Kontakter

Bilder

Om oss

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

Arendalsuka: Norsk næringsliv bør engasjere seg mer i global bistand12.8.2024 07:29:16 CEST | Pressemelding

Det er mange gode grunner til at norsk næringsliv skal engasjere seg i global utvikling. Store samfunnsutfordringer som klima, sikkerhet, forurensning av havene, kan vi ikke løse uten å samarbeide. Hva skal til for å stanse forsøpling av havet? Mer enn halvparten av plastavfallet som havner i havet kommer fra noen få land i Asia. Derfor samarbeider SINTEF med industriaktører i Asia om håndtering av plastavfall på land, før det rekker å havne i havet. Prosjektet Ocean Plastic Turned into an Opportunity in Circular Economy (OPTOCE) har bidratt til at plastavfall som ikke kan gjenvinnes, blir en ressurs i sementindustrien, som erstatning for kull. - Både lokale industriaktører I Asia og vi ser verdien av å samarbeide om teknologi. Anvendt forskning har vist seg å ha stor gjennomslagskraft og skaper varige endringer i lokalsamfunn, sier Anneli Alatalo Paulsen som leder SINTEFs satsing på global, bærekraftig utvikling. - I Arendal skal vi dele erfaringene fra dette og andre prosjekter som e

EUs investeringsfond øker innsatsen i Norge: Skyter inn 210 millioner i SINTEFs såkornfond8.8.2024 10:01:30 CEST | Pressemelding

Det Europeiske Investeringsfondet (EIF) girer opp innsatsen i norske teknologistartups og gjør sin tredje og hittil største investering noensinne i SINTEFs såkornfond. Sammen med innsatsen fra norsk side vil fondet SINTEF Venture VI ha en forvaltningskapital på en halv milliard, noe som gir grunnlag for 10-15 nye bedrifter fra det uavhengige forskningsinstituttet med tradisjon for banebrytende teknologigjennombrudd i oppdraget med å utvikle teknologi for et bedre samfunn.

Arendalsuka: Hvordan sikrer vi Norge mot energikriser?7.8.2024 21:10:29 CEST | Presseinvitasjon

Mandag 12. august,14:30: På Bærekraftscenen under Arendalsuka gir NTNU og SINTEF tre råd for å sikre Norge mot energikriser. Sjefforsker Gerd Kjølle fra SINTEF og professor Asgeir Tomasgard vil presentere rådene som gis til de syv politikerne som deltar: Elisabeth Sæther (AP), Ola Elvestuen (V), Lars Haltbrekken (SV) Bård Ludvig Thorheim (H), Une Basthold (MDG), Sofie Marhaug (Rødt) og Marius Arion Nilsen (FrP)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye