UiT Norges arktiske universitet

Snart klart for studiestart

Del

Mandag 12. august er datoen for studiestart ved UiT Norges arktiske universitet. Da blir det velkomstfest for alle studenter og ansatte på UiTs fire hovedcampuser.

Student med megafon taler engasjert til masse studenter i forbindelse med studiestart på sensommeren.
UiT Norges arktiske universitet ønsker velkommen til den offisielle åpningen av studieåret 2024/2025. Lars Åke Andersen UiT

Som alltid ligger det an til aktiv markering av studiestart på campusene i Alta, Narvik, Harstad og Tromsø. Både nye studenter, erfarne studenter og ansatte ønskes velkommen til et program med prosesjon, inspirerende ord og kulturinnslag. Rektor Dag Rune Olsen ser fram til den offisielle åpningen og berømmer de nye studentens valg av studiested:

– Som rektor er jeg utrolig stolt over at de velger å studere nettopp her hos oss. Min lovnad til dem er at vi sammen skal skape et inkluderende, trygt og godt læringsmiljø. Vi skal sammen rett og slett være drivkraft i nord, sier Olsen.

Åpningsarrangementene er også startskuddet for fadderukene, som betyr et spekter med konserter, ulike foredrag, sportsaktiviteter, naturopplevelser, byturer og ikke minst sosiale kvelder. Det er mye å se fram til i uke 32 og 33, for det skal være artig og interessant å studere ved UiT Norges arktiske universitet.

Variert velkomstprogram

I år vil rektor Dag Rune Olsen delta på åpningen ved UiT i Alta, sammen med viserektor Bente Haug. Selve arrangementet vil foregå inne på Alta kultursal. Les mer på Tavla.

Velkomstfesten ved UiT i Tromsø går som vanlig av stabelen ved Labyrinten på campus, og hovedtaler vil være varaordfører i Tromsø Sigrid Bjørnhaug Hammer (SV). Prorektor utdanning Kathrine Tveiterås vil også holde tale for studenter og ansatte. Årets konsert blir med Tromsøbandet Ideofon. Les mer på Tavla.

Prorektor for forskning og utvikling Jan-Gunnar Winther tar turen til UiT i Harstad, hvor det blir velkomst i foajeen og på kaikanten hvis været tilsier det. Les mer på Tavla.

Ved UiT i Narvik tar viserektor Rikke Gürgens Gjærum imot studenter og ansatte i Glassgata, mens Ensemble Oscar vil stå for musikken. Les mer på Tavla.

Inkluderende fadderordninger  

Fadderukene ved UiT starter samtidig med studiestart og vil foregå i ukene 33 og 34. Den første uka vil ha mest fokus på det sosiale slik at studentene blir bedre kjent med hverandre, mens den andre uka vektlegger mer faglige og akademiske aktiviteter som forberedelse til studietilværelsen. I Tromsø vil Studenthuset Driv være sentrum for mye av det som skjer under Fadderuka.

Les mer om de ulike fadderukene her:

Kort sagt skal fadderukene bidra til at de nye studentene blir raskt kjent med andre studenter, samt studiemiljøet ved valgt studiested.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet med elleve studiesteder over hele Nord-Norge. Vi har 4000 ansatte og 17 000 studenter. Vår visjon er å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for kompetanse, vekst og nyskaping i nordområdene.

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye