ENRX

Elektrifisering og kraftkrise: Er energieffektivitet løsningen?

Del

I Norge har vi vært bortskjemte med rikelig tilgang til billig kraft. Det er i ferd med å endre seg. Når vi nå skal elektrifisere industri og transport, øker kraftetterspørselen dramatisk, og det vil ikke være nok til alle. Selv om vi starter med utbygging av flere fosser, flere vindturbiner eller vi bygger kjernekraftverk, så vil det ta altfor lang tid før vi kan dekke behovet. Vi er allerede på etterskudd.

Hvordan skal vi klare å gjennomføre elektrifiseringen uten tilstrekkelig elektrisitet?

ENRX tar debatten på Arendalsuka.

I møte med nedbygging av fossil energiproduksjon, samtidig med stadig økende energibehov, står verden overfor en eskalerende kraftkrise. Kan nye løsninger for bedre utnyttelse av energi bli en viktig faktor for en bærekraftig fremtid?

Det er særlig elektrifisering av transport og industri som vil føre til en dramatisk økning i etterspørselen etter ren kraft. Selv i energinasjonen Norge kan vi komme til å oppleve underskudd på kraft om få år. Det kan se ut for at den umiddelbare løsningen ligger i å jobbe med det vi har – å utnytte kraften på best mulig måte.

Energieffektivitet handler om å maksimere resultatet med minst mulig bruk av energi, for eksempel ved å effektivisere produksjonsprosesser, forbedre energioverførings-metoder og å redusere energitap. ENRX har stort fokus på innovasjon for å utvikle stadig mer energieffektive produkter.

-----------

På Arendalsuka stiller vi med et sterkt lag av debattanter fra både næringsliv, miljøvern og politikk:

  • Bjørn Eldar Petersen, konsernsjef i ENRX
  • Ingvild Kjerkol, Leder av Stortingets energi- og miljøkomité
  • Frederic Hauge, Leder i Bellona
  • Per Øyvind Langeland, Avdelingsdirektør Næringspolitisk avdeling, NHO
  • Marianne Wergeland Jenssen, Head of Energy Solutions i Hydro Rein

Debattleder: Bård Stranheim, Daglig leder i Powered by Telemark

TID: Tirsdag 13. august, Kl. 13:00 - 14:00

STED: Langbryggen 9, takterrassen hos Arendals Fossekompani

Velkommen!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om ENRX

ENRX (tidligere EFD Induction og IPT Technology) har mer enn 70 års erfaring i miljøvennlig induksjonsteknologi. De siste 25 årene har ENRX levert løsninger for trådløs lading av busser og annen offentlig transport i en rekke europeiske storbyer. Dynamisk lading brukes allerede ved flere industrianlegg rundt i verden. ENRX eies av Arendals Fossekompani (AFK) – et industrielt investeringsselskap som eier en rekke energi- og teknologirelaterte selskaper som arbeider for overgangen til en grønn økonomi. AFK er notert på Oslo Børs.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye