Kredinor

Kredinor AS: Resultat for andre kvartal 2024

Del

(Oslo, 5. august 2024) Kredinor AS publiserte i dag sin kvartalsrapport for andre kvartal 2024. Den gode trenden fra første kvartal fortsetter, med forbedringer på alle områder.

Rolf Eek-Johansen, CEO i Kredinor
Rolf Eek-Johansen, CEO i Kredinor Kredinor / Kilian Munch

Gjennom perioden har selskapet arbeidet med ytterligere forbedringer i kjernevirksomheten for å komme tilbake til god lønnsomhet og stabil drift.
- Dette arbeidet fortsetter utover i tredje kvartal, i tett samarbeid med selskapets styre. Vi har nå god kontroll på kostnadssiden og fin inntektsvekst, men vi har et stykke igjen før vi er rustet for fremtiden, sier CEO i Kredinor, Rolf Eek-Johansen – og legger til:

- Det er likevel tilfredsstillende å se det første kvartalet siden fusjonen i 2022 med pluss på bunnlinjen.

Nøkkeltall for andre kvartal:
En av årsakene til fremgangen på inntektssiden, er at den viktige indikatoren collection performance fortsatt er god. Den var på 106,2 % i andre kvartal 2024, mot 96,3 i andre kvartal 2023 (105,1 % i første kvartal 2024). Porteføljer ble skrevet opp med MNOK 19,1, og Kredinor ser også vekst innen forretningsområdet CMS.

- Totale inntekter var MNOK 406,5 (MNOK 335,2 i andre kvartal 2023)
- EBITDA på MNOK 128,6 (MNOK 60,7 i andre kvartal 2023)
- Kontant EBITDA var MNOK 318,8 (MNOK 353 i andre kvartal 2023)
- EBT på MNOK 1,7 (MNOK – 54,1 i andre kvartal 2023)

Eierfordelingen i Kredinor ble endelig avklart i andre kvartal, med Sparebank 1 Gruppens andel på 68,64 % og Kredinorstiftelsen med 31,36 %. Dette betyr også at alle forpliktelser i det ansvarlige lånet er innfridd og lånet er avsluttet.

Investeringer

Den 11. april 2024, helt i starten av andre kvartal, signerte Kredinor sin første Capital light-avtale, og begynte med det å realisere gruppens Capital light-strategi. Avtalen om verdipapirisering av en NPL-portefølje (Non Performing Loans) i Sverige har et bruttovolum på omtrent 700 MSEK.
- Gjennom dette kvartalet har vi ytterligere forsterket vår investeringskapasitet og er nå i markedet for å kunne investere i flere porteføljer, sier Rolf Eek-Johansen.

- Dette betyr også at vi har tilfredsstillende buffer til våre lånevilkår, sier Bjørn Ove Ottosen, CFO i Kredinor.

Vurdering av Kan AS

I tråd med selskapets strategi med fornyet fokus på kjernevirksomhet, vurderer Kredinor å åpne opp for strukturelle endringer i datterselskapet Kan AS.  Kan er en digital økonomi-rådgivningstjeneste som kjøpes av bedrifter for å tilby deres ansatte.
  
- Vi har utviklet en god tjeneste som allerede hjelper mange privatpersoner med å få kontroll på sin økonomi. Men fordi den favner videre enn vår definerte kjernevirksomhet, er det bra å åpne opp for et bredere perspektiv for å utvikle tjenesten best mulig. Arbeidet med dette fortsetter i tredje kvartal, sier Eek-Johansen.

En viktig samfunnsrolle

Kredinor fortsetter arbeidet med digitalisering, kostnadskutt og en helhetlig gjennomgang av selskapet for å kunne jobbe mer effektivt tilpasset dagens marked.

- I forbindelse med dette er det viktig for oss å få frem den viktige samfunnsrollen Kredinor og andre fullservice inkassoselskaper har. Vi bidrar til god likviditet i næringslivet og gjennom det trygghet for arbeidsplasser, og vi bidrar til finansiell stabilitet gjennom våre porteføljekjøp, for å nevne noe, sier CEO Rolf Eek-Johansen.

- Sammen med aktører som vår bransjeorganisasjon Finans Norge, inviterer vi til dialog med politikere og andre beslutningstakere fremover for å skape en større bevissthet rundt dette.

Presentasjoner:

Rapporten for andre kvartal 2024 er vedlagt denne utgivelsen og publisert på Kredinors nettsider. Det holdes ikke en felles kvartalspresentasjon dette kvartalet, men det er satt av tid til spørsmål om resultatet med CFO Bjørn Ove Ottosen og CEO Rolf Eek-Johansen mellom 12:00 og 13:00 5. august. Ta kontakt med jon.berge@kredinor.no for å booke en individuell avtale.

Kontakter

Dokumenter

Om Kredinor

Kredinor er Norges største inkassoselskap målt i antall saker og en ledende aktør innenfor kjøp og forvaltning av gjeldsporteføljer. Vi tilbyr effektive og tilrettelagte løsninger for våre oppdragsgivere, slik at de får betalt for sine krav. Samtidig sikrer vi at det skjer på en omtenksom og smidig måte for kunder i en utfordrende økonomisk situasjon, eller som bare har glemt å betale i tide.

Selskapet er etablert i Norge, Sverige, Finland og Danmark med en samlet omsetning på 1,45 milliarder kroner (2023) og 687 ansatte. 

Kredinor er et datterselskap av SpareBank 1 Gruppen AS og inngår som en del av SpareBank 1-alliansen

SpareBank 1-alliansen er Norges nest største finansaktør, og består av 12 selvstendige sparebanker over hele landet, som samarbeider om en felles plattform og merkevare. SpareBank 1-alliansen har rundt 1 450 milliarder kroner i forvaltningskapital, og det jobber om lag 9 700 medarbeidere i alliansen, hvorav ca. 1 300 i SpareBank 1 Gruppen med datterselskaper.

Følg pressemeldinger fra Kredinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kredinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kredinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye