9 personer omkom i juli-trafikken

Del

Totalt har 61 personer mistet livet så langt i år. Det er tre personer mer enn på samme tid i fjor. Hver fjerde omkomne i trafikken så langt i år er en motorsyklist.

Colourbox / Trygg Trafikk

Totalt har 16 personer mistet livet på MC mot ni personer i samme periode i fjor. 

– Vi har hatt altfor mange ulykker med MC i år og spesielt i sommer. Kjører du MC er du særlig utsatt og sårbar hvis uhellet først er ute. Derfor er det ekstra viktig å holde riktig fart og være forberedt på at farlige situasjoner kan oppstå når du minst venter det. Sikkerhet må prioriteres, og det er viktig å kjøre i henhold til egne ferdigheter, mener fagdirektør i Trygg Trafikk, Tanja Loftsgarden.

Flest alvorlige ulykker i løpet av sommeren 

Sommermånedene er den perioden hvor vi har flest alvorlige ulykker i trafikken. Fartsmålinger fra Statens vegvesen viser at folk flest kjører fortere på denne tiden enn ellers i året. 

– Vi har også tidligere år hatt flest alvorlige ulykker om sommeren. En årsak kan være at det er mer trafikk på veiene, og at mange kjører over lengre strekninger og på steder man ikke har vært før, sier Loftsgarden.

Senk farten og legg vekk mobilen 

Hvis vi ser på ulykkestypene så langt i år er det en blanding av utforkjøringer og møteulykker som dominerer.  

– For høy fart etter forholdene eller uoppmerksomhet er typiske medvirkende årsaker til denne typen ulykker. Derfor oppfordrer vi alle til å holde fartsgrensen og ha oppmerksomheten rettet mot kjøringen. Særlig viktig er det å legge bort distraherende elementer som mobiltelefonen, oppfordrer Loftsgarden. 

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye