– Jeg våknet opp med 73 kroner på konto

Del

– Ikke gjør som meg: Jeg bestilte Foodora med Klarna, og jeg vet at en del unge gjør det samme. Det blir ekstremt dyrt i lengden, sier TikTok-kokk Ole Sirnes. 

Du kjenner han kanskje fra TikTok: Nå er Ole Sirnes endelig klar med sin første kokebok, Ole koker.

– Jeg hadde aldri i mitt liv sett for meg at fire millioner mennesker skulle se en video hvor jeg mekker den afrikanske retten Fufu i min lille kjøkkenkrok - eller hvor mange som var interessert i å lære seg å lage maten min, sier Ole Sirnes.

Pandemien satte restaurantjobbingen i Bergen på pause, og som ung mann med «makk i ræven» holdt kjedsomheten på å ta livet av ham. For å gjøre dagene mer meningsfulle, begynte Ole å filme matlagingen og poste det i sosiale medier. Det skulle vise seg å bli en stor suksess: 25-åringen har nå over 120 000 følgere på TikTok og Instagram. 

Lure «triks»

Ole flyttet til Stord for å gå på kokkeskole som 16-åring, og har mange gode tips og råd. Han er ekspert på å lage god mat for lite penger, og har gjort seg noen dyrebare erfaringer. 

– Ikke gjør som meg: Jeg bestilte Foodora med Klarna, og jeg vet at en del unge gjør det samme. Det blir ekstremt dyrt i lengden, sier han.

Men hva gjør man med lite penger? 

– Jeg våknet opp med 73 kroner på konto, men det ble likevel en bra middag. Det gjelder bare å kjenne til noen «triks», sier 25-åringen.

Ole tråler Global Foods og såkalte frukt- og grøntbutikker hvor han kjøper alt i løsvekt, til en mye rimeligere kilopris. Han elsker Fretex og loppemarked, og kjøper det meste av kjøkkenutstyr der. Det er også mye å finne under «gis bort» hos Finn. Komfyren hans er fra 90-tallet, men fungerer som den skal. I tillegg går han ofte i «tilbudskassa» i dagligvareforretningene, og lar utvalget der styre hva han skal lage til middag. Å lage god mat på lite budsjett, er fullt mulig!

Skape gode minner

Oles mat består av gode, men ikke for dyre råvarer. Han byr på alt fra norsk tradisjonsmat til smaker fra hele verden. Og det beste: Alle klarer å lage disse rettene. Er du ung og lovende, craver etter noe skikkelig godt, men kun eier to gamle gryter og en stekespade med brukket håndtak, kan du ikke få en bedre følgesvenn enn Ole koker.   

– For meg handler god mat om å lage fine stunder for meg selv og andre. Enhver situasjon kan gjøres positivt med et lite matprosjekt. Du må ikke ha fagbrev (som meg) eller tykk lommebok (ikke som meg) for å lage deilig mat. 

Ole Sirnes (f. 1999) er utdannet kokk og har jobbet på flere restauranter. Han er fra Hardanger, bor i Bergen og har mange millioner visninger på TikTok. 

Ole koker lanseres 9. august. Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ole Sirnes inspirerer sine 120 000 følgere med mat fra eget kjøkken. Nå er han aktuell med boken Ole koker.
Ole Sirnes inspirerer sine 120 000 følgere med mat fra eget kjøkken. Nå er han aktuell med boken Ole koker.
Last ned bilde
– Du må ikke ha fagbrev (som meg) eller tykk lommebok (ikke som meg) for å lage deilig mat, sier Ole Sirnes. Foto: Bjørk Ellingsbø
– Du må ikke ha fagbrev (som meg) eller tykk lommebok (ikke som meg) for å lage deilig mat, sier Ole Sirnes. Foto: Bjørk Ellingsbø
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye