– Jeg våknet opp med 73 kroner på konto
– Ikke gjør som meg: Jeg bestilte Foodora med Klarna, og jeg vet at en del unge gjør det samme. Det blir ekstremt dyrt i lengden, sier TikTok-kokk Ole Sirnes.
Du kjenner han kanskje fra TikTok: Nå er Ole Sirnes endelig klar med sin første kokebok, Ole koker.
– Jeg hadde aldri i mitt liv sett for meg at fire millioner mennesker skulle se en video hvor jeg mekker den afrikanske retten Fufu i min lille kjøkkenkrok - eller hvor mange som var interessert i å lære seg å lage maten min, sier Ole Sirnes.
Pandemien satte restaurantjobbingen i Bergen på pause, og som ung mann med «makk i ræven» holdt kjedsomheten på å ta livet av ham. For å gjøre dagene mer meningsfulle, begynte Ole å filme matlagingen og poste det i sosiale medier. Det skulle vise seg å bli en stor suksess: 25-åringen har nå over 120 000 følgere på TikTok og Instagram.
Lure «triks»
Ole flyttet til Stord for å gå på kokkeskole som 16-åring, og har mange gode tips og råd. Han er ekspert på å lage god mat for lite penger, og har gjort seg noen dyrebare erfaringer.
– Ikke gjør som meg: Jeg bestilte Foodora med Klarna, og jeg vet at en del unge gjør det samme. Det blir ekstremt dyrt i lengden, sier han.
Men hva gjør man med lite penger?
– Jeg våknet opp med 73 kroner på konto, men det ble likevel en bra middag. Det gjelder bare å kjenne til noen «triks», sier 25-åringen.
Ole tråler Global Foods og såkalte frukt- og grøntbutikker hvor han kjøper alt i løsvekt, til en mye rimeligere kilopris. Han elsker Fretex og loppemarked, og kjøper det meste av kjøkkenutstyr der. Det er også mye å finne under «gis bort» hos Finn. Komfyren hans er fra 90-tallet, men fungerer som den skal. I tillegg går han ofte i «tilbudskassa» i dagligvareforretningene, og lar utvalget der styre hva han skal lage til middag. Å lage god mat på lite budsjett, er fullt mulig!
Skape gode minner
Oles mat består av gode, men ikke for dyre råvarer. Han byr på alt fra norsk tradisjonsmat til smaker fra hele verden. Og det beste: Alle klarer å lage disse rettene. Er du ung og lovende, craver etter noe skikkelig godt, men kun eier to gamle gryter og en stekespade med brukket håndtak, kan du ikke få en bedre følgesvenn enn Ole koker.
– For meg handler god mat om å lage fine stunder for meg selv og andre. Enhver situasjon kan gjøres positivt med et lite matprosjekt. Du må ikke ha fagbrev (som meg) eller tykk lommebok (ikke som meg) for å lage deilig mat.
Ole Sirnes (f. 1999) er utdannet kokk og har jobbet på flere restauranter. Han er fra Hardanger, bor i Bergen og har mange millioner visninger på TikTok.
Ole koker lanseres 9. august. Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju.
Nøkkelord
Kontakter
Kim Daniel LindegaardPresseansvarlig i Bonnier Norsk Forlag
Tel:920 61 162kim.daniel.lindegaard@bonnierforlag.noBilder
Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Stor romankonkurranse i regi av Bastion og Bonnier Norsk Forlag14.1.2025 14:51:22 CET | Pressemelding
Bastion jakter det norske svaret på Jojo Moyes og igangsetter skrivekonkurranse med bokutgivelse og stipend på kr 100 000 som premie.
Norgesaktuelle Thomas Korsgaard er tilbake!13.1.2025 14:11:21 CET | Pressemelding
Snytt ut av nesa er en nydelig samling av noveller om hva det vil si å være menneske. Snart besøker forfatteren selv, Thomas Korsgaard, både Trondheim og Oslo.
Har du havnet bakpå med kunstig intelligens?9.1.2025 11:10:17 CET | Pressemelding
De siste par årene har få fenomener blitt snakket mer om enn kunstig intelligens, men det betyr ikke at det har blitt allemannseie. Er du en av dem som kvier seg for å bli med på utviklingen? Som håper at dette bare er en dille som går over (som internett og farge-TV)? Øivind H. Eide gir deg helt konkrete råd og tips for å den kunstige intelligensen til å levere det DU trenger!
Velkommen inn i Kirstens hevntørstige verden!3.1.2025 10:46:10 CET | Pressemelding
Den anerkjente danske forfatteren Bjørn Rasmussen er endelig klar med sin første utgivelse på norsk: Kirstens hevn er en vill og forunderlig roman i tre akter, der den som er med på leken må tåle steken.
Fedon Lindberg markerer 40 år som lege og 40 år i Norge2.1.2025 13:45:42 CET | Pressemelding
I 2025 feirer Fedon Lindberg to viktige milepæler: 40 år som lege og 40 år i Norge. Samtidig lanserer han sin nye bok, Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom