TUI Norge

Hit vil vi reise i høstferien

Del

Dårlig sommerferievær på østlandet gjør at ekstra mange er ute etter å sikre seg sol og varmegaranti i høstferien i år. 

Oversikt over Amadores-stranden på Gran Canaria
Gran Canaria er det mest populære reisemålet i høstferien, men veldig mange værsyke nordmenn rømmer også til Mallorca. Foto: TUI

Sommerferien er snart unnagjort for veldig mange, og da er det fullt fokus på neste ferie, høstferien.

24 % av nordmenn oppga i en undersøkelse gjennomført av Kantar Media på oppdrag fra TUI at de planlegger å reise til utlandet i september eller oktober. 

I Oslo og på østlandet for øvrig er det uke 40 som er høstferie, mens i Bergen, Stavanger, Ålesund, Tromsø og Trondheim er det uke 41.

– Det er jo deilig å ha noe å se fram i mot, når sommerværet har ligget under norm i hele juli, i hvert fall på østlandet.  Selv har jeg sikret meg, og reiser til Florida i høstferien i år,  sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

Folk flest velger Gran Canaria og Mallorca 

Det er natulig nok familiene som dominerer i de to høstferieukene. Det er nok mange som valgte Norgesferie i år som har fått mer nedbør og skyer enn de regnet med. 

– Været har en direkte effekt på bestillinger, så det er ekstra trykk på restplasser nå i tillegg til at flysetene i høstferien fyller seg opp rekordraskt, sier Mørk-Løwengreen.

Hvem den klare vinneren er i uke 40 og 41? Det er uten tvil Gran Canaria. I september/oktober er det fortsatt flere andre reisemål enn Kanariøyene som er aktuelle for en sol og badeferie, men mange nordmenn vil være 100 % sikre på stabilt, varmt vær i høstferien. 

– I tillegg ser vi at Mallorca kommer meget sterkt i år, så dominansen til Kanariøyene er ikke fullt så total som i fjor. Det er klassikerne som trender, men moro å se at Albania også er inne på topp 10  selv om det er veldig langt opp til toppen, sier Mørk-Løwengreen. 

I Bergen er det Kypros som skiller seg ut som ekstra populært i år, mens folk i Stavanger lokkes til Lanzarote i høstferien. 

Topp 10 reisemål (kortdistanse)

  1. Gran Canaria
  2. Mallorca
  3. Kreta
  4. Tyrkia
  5. Kypros
  6. Rhodos
  7. Lanzarote
  8. Italia
  9. Samos
  10. Albania

To%20s%F8sken%20springer%20p%E5%20en%20strand%20i%20Phuket%20i%20Thailand.
I Thailand kan nordmenn shoppe og dra på restaurant for en brøkdel av prisen sammenlignet med i Euro-landene. Det er kanskje årsaken til at veldig mange flere velger Thailand i høstferien i år enn i fjor, sier Anne Mørk-Løwengreen i TUI. Foto: TUI

Mange flere velger Thailand

De aller fleste velger å reise kortest mulig til sol og varme, men det finnes også dem som er litt mer eventyrlystne og klare for å fly litt lenger. 

– Maldivene, Thailand og Mexico er spennende land med både nydelige strender og interressant historie og kultur. I Thailand får jo vi nordmenn ekstra mye igjen for pengene siden prisnivået er så mye lavere. Vi kan shoppe og dra på restaurant for en brøkdel av prisen sammenlignet med i Euro-landene. Det er kanskje årsaken til at veldig mange flere velger Thailand i høstferien i år enn i fjor. Det er et av reisemålene med størst fremgang, sier Mørk-Løwengreen. 

Topp 10 reisemål (langdistanse)

  1. Maldivene
  2. Thailand
  3. Mexico
  4. Mauritius
  5. Dubai
  6. USA
  7. Zanzibar
  8. Marokko
  9. Qatar
  10. Bali

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Oversikt over Amadores-stranden på Gran Canaria
Gran Canaria er det mest populære reisemålet i høstferien, men veldig mange værsyke nordmenn rømmer også til Mallorca.
Last ned bilde
To søsken springer på en strand i Phuket i Thailand.
I Thailand kan nordmenn shoppe og dra på restaurant for en brøkdel av prisen sammenlignet med i Euro-landene. Det er kanskje årsaken til at veldig mange flere velger Thailand i høstferien i år enn i fjor, sier Anne Mørk-Løwengreen i TUI.
Last ned bilde

Om oss

TUI Nordic  er den ledende reiseoperatøren i Norden. 25 % av de nordiske pakkereisekundene velger TUI.TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly, hotell og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUIfly og Nazar. TUI Nordic er en del av TUI Group, verdens største turistkonsern som er virksomme på om lag 180 destinasjoner verden over. TUI har tatt en hovedrolle i arbeidet med å skape en mer bærekraftig reiselivsnæring.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye