Statens vegvesen

Forsterker vegen før asfaltering

Del

Statens vegvesen må forsterke 2-300 meter av rv. 4 i Nittedal før varslet asfaltering.

Fra Gaustadgata-krysset og nordover må Statens vegvesen forsterke vegen før den kan asfalteres på nytt.
Fra Gaustadgata-krysset og nordover må Statens vegvesen forsterke vegen før den kan asfalteres på nytt.

Asfalteringen på de 4 kilometrene riksveg mellom Kjul og Rotnes starter mandag 29. juli, som Statens vegvesen tidligere denne uken varslet berørte naboer om via sms:

«Melding fra Statens vegvesen: Mandag 29. juli starter arbeidet med fresing og asfaltering av rv. 4 mellom Kjul og Rotnes. Arbeidet kan medføre økt støy i tidsperioden mandag-torsdag 22.00-06.00 fra 29. juli til 9. august. Vi ber om at alle som bruker veien følger skilting og dirigentenes veiledninger, for deres egen og arbeidernes sikkerhet. Med hilsen Statens vegvesen»

Derfor må vi utsette deler av strekningen

Det er imidlertid slik at 2-300 meter av strekningen må utsettes. Fra krysset mot Gaustadgata og nordover Hadelandsveien må asfalteringen skje senere.

Årsaken til det er at Statens vegvesen er nødt til å forsterke vegen i dette området først.

– Vi skal utbedre vannhåndtering, det vil si stikkrenner og kummer, og gjøre masseutskifting på  nordgående kjørefelt. Kort og greit må vi forsterke det som er under asfalten før vi legger ny asfalt, sier prosjektleder Anders Sveen i Statens vegvesen.

Asfalteringen på denne delen av strekningen vil skje mot slutten av august, når vi er ferdig med å forsterke vegen.

Resten av asfalteringen vil gå som planlagt, og starter som planlagt førstkommende mandag, 29. juli.

Derfor er dette nødvendig vedlikehold

– Vi beklager at trafikantene får flere perioder med vegarbeid i området, men da er det viktig å understreke at vi gjør dette for dem, legger prosjektlederen til.

– Ved å forsterke vegen nå, før asfaltering, slipper vi å grave opp igjen ny asfalt og gjøre jobben senere. Ny asfalt på dårlig veggrunn vil være som fin kakepynt på en kake som ikke er bakt godt nok. Et dårlig utført arbeid er en utgift, mens et godt utført arbeid er en investering. Statens vegvesen ønsker å stå for det siste, og må derfor gjøre nødvendig vedlikehold på veggrunnen før asfaltering, avslutter Anders Sveen.

Statens vegvesen oppfordrer trafikantene til å respektere trafikkdirigeringen under arbeidet, slik at trafikksikkerheten ivaretas for alle.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Last ned bilde
Fra Gaustadgata-krysset og nordover må Statens vegvesen forsterke vegen før den kan asfalteres på nytt.
Kart over området.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye