NRK

NRK og brødrene Inge­brigtsen lanserer låt til OL

Del

I dag slipper NRK mesterskapslåten «Ingen gjør det bedre». Bak mikrofonen finner du ingen ringere enn Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen.

Foto: Balder Harlan © NRK

– Dette er utelukkende et overskuddsprosjekt. Vi ønsker å bidra til å skape engasjement og god stemning rundt OL, og har ingen problemer med å by litt på oss selv. Vi sender tidenes lag til OL, det er veldig stas, og da må vi selvfølgelig ha en nasjonal OL-sang. Det er vel tross alt ikke blitt produsert noen slike sanger siden «Bønda fra nord». Og det var før Jakobs tid, sier Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen.

Det var brødrene selv, med Filip i spissen, som kom til NRK med idéen om å lage en OL-musikkvideo. Det hele endte med at de tre brødrene tok det overraskende steget fra friidrettsbanen og inn i musikkstudio.

– Vi har nettopp opplevd et fotball-EM der nasjoner som Skottland fullstendig utklasset oss i supportersanger og nasjonal humor. Vi startet med å spøke litt om at dette må vi gjøre noe med, og så ballet det på seg, forteller Filip Ingebrigtsen.

Se musikkvideoen her!

Det hele resulterte altså i NRKs nye låt “Ingen gjør det bedre”, som har premiere på NRK i dag. 

– Vi syntes dette var en så god idé at vi bare kastet oss rundt. På tre uker har vi fått til en utrolig kul låt, og jeg må si jeg er skikkelig imponert over hva de brødrene, sammen med produsent Tormod Løkling, har fått til. Vårt mål har vært å lage noe som kan fremme stolthet over alle norske utøvere som deltar under OL i Paris, samt å skape så god OL-stemning som mulig rundt om i hele landet, sier fungerende sportsredaktør i NRK, Anders Sårheim. 

Følg OL på NRK

Allerede i morgen, fredag 26. juli, er det klart for åpningsseremoni i den franske hovedstaden. NRK har sender alle høydepunkter direkte på radio, mens TV-rettighetene deles med Warner Bros. Discovery.

– Nå er vi straks klare for høydepunktet i denne fantastiske sports-sommeren. Vi begynner allerede i morgen med åpningsseremonien fra Paris, og utover mesterskapet vil du kunne høre alt på NRK sport på radio og se alle høydepunktene fra friidrettsbanen på NRK. Det er bare å glede seg, sier fungerende sportsredaktør i NRK, Anders Sårheim.

«Ingen gjør det bedre» blir tilgjengelig på Spotify og i andre strømmetjenester fra fredag 26. juli.

Les også: Slik blir OL på NRK og Warner Bros.Discovery

Kontakter

Bilder

Foto: Balder Harlan © NRK
Last ned bilde
Foto: Balder Harlan © NRK
Last ned bilde
Foto: Balder Harlan © NRK
Last ned bilde
Foto: Balder Harlan © NRK
Last ned bilde
Foto: Balder Harlan © NRK
Last ned bilde
Foto: Balder Harlan © NRK
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye