REMA 1000

Mesterkokk Bent Stiansens avslører sine grilltips: Slik griller du grønnsaker

Del

En undersøkelse utført av Opinion på vegne av Rema 1000 viser at 3 av 10 skulle ønske de grillet mer grønnsaker, men at pris og mangel på kunnskap er en barriere. Det ønsker mesterkokk Bent Stiansen å gjøre noe med, og kommer her med sine beste tips.

Mesterkokk Bent Stiansen deler sine beste grilltips
Mesterkokk Bent Stiansen deler sine beste grilltips Foto: Sara Johannessen

Planer om å grille grønnsaker og frukt? En runde på grillen får frem både smak og sødme. Med noen enkle triks kan du få en helt ny smaksopplevelse til grillmaten.

-Å grille grønnsaker er kjempelett! Alle grønnsaker kan grilles og passer ypperlig som tilbehør til grillmat, eller et måltid i seg selv. Med grillen tilgjengelig blir det i tillegg enklere å få i seg de anbefalte “fem om dagen”. En runde over åpen flamme fremhever sødmen i grønnsakene og får frem ekstra smak, kan Bent entusiastisk fortelle.

Slik gjør du:

  1. Kutt opp grønnsaker i grove biter eller skiver, og pensle dem med olje
  2. Lag grillspyd, putt grønnsaker i aluminiumsfolie, eller legg dem rett på grillristen
  3. Grill først grønnsakene på direkte varme i et par minutter, før du legger dem over i indirekte varme i omtrent ti minutter, til de blir møre.
  4. Tynne grønnsaker trenger normalt kort tid på grillen. Større grønnsaker, som gulrot, brokkoli og rotgrønnsaker, må ligge lenge over svak varme for å få tid til å godgjøre seg.

Lag din egen olje med krydderurter, for å gi grønnsakene enda mer smak. Bland for eksempel rapsolje, hvitløksfedd og basilikum, og pensle grønnsakene mens de ligger på grillen.

REMA 1000 har et rikt utvalg av både tradisjonelle og eksotiske grønnsaker og frukt.

Kontakter

Bilder

Mesterkokk Bent Stiansen deler sine beste grilltips
Mesterkokk Bent Stiansen deler sine beste grilltips
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om oss

I REMA 1000 skal du finne varer av høy kvalitet til den laveste prisen. Samtidig er det viktig for oss at du kan bære handleposen hjem med god samvittighet. Når vi lager, frakter og selger varer, er vi opptatt av hvordan det påvirker kloden og menneskene rundt oss. Her kan du lese mer om vårt arbeid innen samfunnsansvar og bærekraft: https://www.rema.no/wordpress/wp-content/uploads/2021/04/REMA1000_ansvarsrapport_2020_10mb.pdf

Følg pressemeldinger fra REMA 1000

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REMA 1000 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REMA 1000

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye