Ny konkurranse for energistasjoner - mer frukt og grønt på farten
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) deler gledelig beskjed. Vi har endelig fått på plass en konkurranse for energistasjoner (bensinstasjoner) med sikte på å øke salget av frukt og grønt. Dette er godt nytt for folkehelsen.
– Vi er veldig fornøyde med å ha landet kriterier på konkurransen som gjør den attraktiv å delta på. Både 7-Eleven langs vei, St1/Shell, Esso/Deli de Luca, og Circle K deltar på konkurransen som arrangeres for første gang i år, sier ernæringsrådgiver og prosjektleder for konkurransen, Iselin Bogstrand Sagen fra OFG.
En viktig brikke for å øke forbruket av frukt og grønt
I følge OFGs 5 a day Europe-undersøkelse spiser nordmenn i snitt kun 2,9 av de anbefalte 5 om dagen, og nå ser det også ut til at anbefalingen for frukt og grønnsaker også øker når nye kostråd lanseres 15. august av Helsedirektoratet.
– For å få til et økt forbruk må også retter og produkter med mye frukt og grønt være tilgjengelig for folk på farten, sier Sagen som påpeker at et frukt- og grøntinntak i tråd med anbefalingen bidrar til å bedre den enkeltes helse og reduserer risiko for livsstilsykdommer, og er derfor et viktig folkehelsetiltak.
Sagen mener kjedene har allerede har et godt utvalg av sunnere produkter, som grove baguetter med salat, salater, bowls, smoothier og wraps. Alle har også tilbud om frukt som er enkelt å ta med seg på farten, som epler og bananer. Det er selvsagt også positivt å øke sortimentet og utvikle nye produkter som appellerer til kundene.
– Nå ønsker vi å se at kjedene gjør en ekstra innsats for å promotere disse produktene slik at flere forbrukere også blir fristet til å velge de sunnere variantene. Hvem vil vel ikke skilte med å være den beste energistasjonen på frukt og grønt, sier Sagen.
Slik avgjøres konkurransen
Kjedene vil bli målt på volumandel fersk frukt og grønt (hel frukt, og beger med frukt/bær/grønnsaker/juice/smoothie) av total matomsetning, volumvekst av total fersk frukt og grønt som brukes til matproduksjon sammenlignet med samme periode året før, og volumandel scanningprodukter med mye frukt og grønt av total matomsetning.
I tillegg vil Nielsen IQ gjennomføre stasjonsbesøk hvor de vurderer kvalitet, eksponering og salgsfremmende tiltak, og en jury vil også vurdere kampanjer som er gjort i perioden. Konkurranseperioden startet i juni og varer ut november i år.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noOm oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Oppgaven til Årets Grønne Kokk 2025 er klar1.11.2024 08:06:01 CET | Pressemelding
Kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 arrangeres for 10. gang den 19. mars 2025 på Umami Arena på Lillestrøm. Konkurransen setter fokus spesielt på de norske grønne råvarene og skal inspirere til økt bruk av frukt og grønt. Nå er oppgaven klar og alle landets kokker inviteres til å kvalifisere seg.
Vinnere: NM i frukt og grønt dagligvare24.10.2024 15:06:42 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i dag på Bjørvika ble premieutdelingen for NM i frukt og grønt dagligvare avholdt. Her er årets vinnere.
Nå spiser vi mer frukt og grønt24.10.2024 09:37:14 CEST | Pressemelding
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) presenterte i dag svært positive tall for forbruk av frukt og grønnsaker. For første gang siden 2019 peker tallene oppover, etter flere år med bekymringsfulle nedganger og et alarmerende lavt tall i fjor. Nå har forbruket steget betraktelig.
I dag er det Verdens frukt- og grønnsaksdag18.10.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
18. oktober markeres World Fruit and Vegetable Day i over 30 land. Dagen er initiert av alliansen AIAM5 (http://ifava.org/), som jobber globalt for fokus på økt inntak av frukt og grønnsaker. Årets tema, «Eat Fruits and Vegetables. More hydration, More life», fremhever viktigheten av et sunt kosthold for god helse
Derfor er det viktig å spise nok vitamin C15.10.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Tror du vitamin C bare er viktig for et godt immunforsvar og for å unngå mangelsykdommer? Et lavt nivå av vitaminet i blodet knyttes nå til både hjerte- og karsykdom og kreft. Og rådet er klart, vi trenger mer vitamin C daglig, og da særlig menn og de som røyker. Kosttilskudd er derimot helt unødvendig, det holder å spise nok frukt og grønt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom