Norges Tennisforbund

Nicolai Budkov Kjær til Wimbledonfinale

Del

4 norske spillere har deltatt i årets Wimbledon-turnering. Søndag kan vi få vår første singlevinner på over 100 år.

Nicolai Budkov Kjær er klar for finalen i juniorturneringen i årets Wimbledon
Nicolai Budkov Kjær er klar for finalen i juniorturneringen i årets Wimbledon Foto: Alexander Kjær

Norge markerer seg på den internasjonale tennishimmelen. Nå er det ikke bare Casper Ruud og Ulrikke Eikeri som leverer internasjonale toppresultater. Emily Sartz-Lunde og særlig Nicolai Budkov Kjær har i årets Wimbledonturnering levert uhyre sterke resultater.

Søndag 14. juli kan bli en ny merkedag for norsk tennis. Da kan Nicolai Budkov Kjær skrive seg inn i norsk tennishistorie og bli den første som vinner en Grand Slam på over 100 år. Siste norske Grand Glam-vinner var Molla Bjurstedt i 1917.  

Kampen sendes direkte på Discovery+ klokken 11:00 norsk tid.

President i Norges Tennis- og Padelforbund Lars Gjerdåker er imponert: 

- Det Nicolai Budkov Kjær presterer no er utruleg imponerande. Han kom ogsa i år til semifinale i Australian Open Juniors. Han kan no utmerka godt vinna heile Wimbledon for junior. Andre som har gjort det er Roger Federer, Gaël Monfils, og Iga Swiatek.

Landslagssjef Fredrik Loven sier dette: 

- Hvilken prestasjon! Jeg er imponert over hvordan Nicolai har utviklet seg det siste halve året. Resultatene taler for seg selv. Å spille en finale i Wimbledon er noe de aller fleste barn og unge drømmer om, verden over. Nico fortsetter med sin finaleplass å skrive norsk tennishistorie. Det blir spennende å følge ham både individuelt og på det norske herrelandslaget de kommende årene.

I finalen skal Nicolai Budkov Kjær møte nederlenderen Mees Rottgeringer. Rankingsmessig er Kjær favoritt, men Rottgeringer blir ingen enkel nøtt å knekke - skal du tro pappa Alexander Kjær:

- Mees Rotthering og Nicolai har trent sammen en del ganger i forbindelse med junior-Grand Slams og kjenner hverandre godt tennismessig. Rotthering er en venstrehendt spiller med et usedvanlig godt balltreff og som kan spille med høyt tempo.

Alexander Kjær fortsetter... 

- Vi gleder oss over den fantastiske opplevelsen det er å få være her på finaledagene i Wimbledon. Alle vet det er en tøff oppgave å takle finaler på disse stadionene i ung alder. Men det er samtidig disse opplevelsene alle drømmer om å få være med på. Nicolai er klar og gleder seg.

Ulrikke Eikeri i semifinale mixed double

Ulrikke Eikeri og hennes partner, estiske Ingrid Neel tapte 2. runde i double. I mixed double derimot ble det semifinalespill sammen med sin „faste” argentinske partner Maximo Gonzales. Dessverre ble det ikke finalespill. Det meksikanske motstanderparet Gonzales/Olmos ble for sterke. Men enda en ny semifinaleplass i en Grand Slam er uhyre sterkt. 

Om Eikeris innsats sier landslagssjef Fredrik Loven: 

- Eikeri viser at hardt arbeid over tid skaper resultater. Tålmodighet i utviklings- og treningsarbeid er avgjørende for de aller fleste. Ulrikke er et prakteksempel på nettopp dette.

Vår beste juniorspiller på jentesiden, Emily Sartz-Lund tapte et tett 1. runde oppgjør mot polske Stankiewicz. Polakken tapte senere i kvartfinalen. I double vant Emily i 1. runde sammen med sin marokkanske partner El Allami, men det sa stopp i 2 runden mot det britiske paret Xu/Stojsavljev.

Norsk tennis´store stjerne Casper Ruud tapte i 2. runde mot italenske Fabian Fognini. I double spilte Ruud med amerikaneren Wiliam Blumberg. Her ble det tap i 1. runde mot 3. seedet Ram/Salisbury.   

Kontaktpersoner:

Landslagssjef Fredrik Loven 
Email: Fredrik.loven@tennis.no
Tlf: 974 79 947

Generalsekretær: 
Aslak J. Paulsen
Email: aslak.paulsen@tennis.no 
Tlf: 992 39 505

Bilder

Nicolai Budkov Kjær er klar for finalen i juniorturneringen i årets Wimbledon
Nicolai Budkov Kjær er klar for finalen i juniorturneringen i årets Wimbledon
Last ned bilde

Om oss

Forbundet er en sammenslutning av de lag eller grupper av lag innenfor Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komitè (NIF) som driver med tennis og padel.

Følg pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Tennisforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye