Statens vegvesen

Inspeksjon av Strømsøbrua i Drammen gir begrensninger for trafikken

Del

Inspeksjonen av brua på rv. 291, som går fra Strømsø til Holmen i Drammen, finner sted 22.-26. juli. I disse fem dagene må trafikken over brua gå på ett kjørefelt.

Strømsøbrua. Foto: Statens vegvesen
Strømsøbrua. Foto: Statens vegvesen

For at brua fortsatt skal kunne trafikkeres av tunge kjøretøy, må Statens vegvesen kontrollere at det ikke er feil med spennarmeringen eller at det ruster. Det er dette inspeksjonen skal gi svar på.

– Det er viktig å understreke at brua er helt trygg å kjøre på. Det er på ingen måte mistanke om en kritisk situasjon for tilstanden på brua. Denne inspeksjonen må gjøres på grunn av brutype og alder, sier prosjektleder Jacob Jacobsen i Statens vegvesen.

Brua har en viktig funksjon for trafikkbildet i Drammen, blant annet for tungtrafikken til og fra Drammen havn.

Inspeksjonen skal gjennomføres av Rambøll, på oppdrag fra Statens vegvesen.

Spennarmert betong er betongkonstruksjoner som er forsterket med oppspent armering. Spennarmeringen fungerer litt som kablene i en hengebru, bare at de ligger støpt inn i betongen.

Arbeidet betyr mindre trafikkapasitet over brua

Spennkablene befinner seg i underkant og på sidene i brua. For å komme til må det brukes en brulift som står på brua og heiser en kurv med inspektører til undersiden av brua.

Arbeidet gjør at ett kjørefelt stenges de dagene inspeksjonen blir gjennomført, noe som betyr redusert kapasitet over brua. Trafikken vil slippes fram i kun én retning av gangen.

Arbeidene legges til slutten av juli, en periode da det erfaringsmessig er minst trafikk. Det kan ikke arbeides på natt da denne typen inspeksjon krever dagslys. Det er derfor planlagt arbeid fra morgen til kveld.

Gjennomsnittlig trafikk over brua er om lag 21.000 kjøretøy per dag.

Buss for tog kjører på sommeren denne veien mellom Drammen stasjon og Brakerøya.

Aktuelle omkjøringer er om Øvre Sund bru på fylkesvei 283 eller E18 mellom Lier og Drammen.

Vis hensyn og vær oppmerksom

Statens vegvesen oppfordrer til at trafikantene viser hensyn og følger anvisninger og skilting. Benytt omkjøringer hvis mulig. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider er det aller viktigste.

Det oppfordres til å følge med på vegvesen.no for oppdatert trafikkinformasjon eller Vegvesenets trafikk-app for oppdatert informasjon om trafikkavviklingen: 

Om brua

Strømsøbrua ble åpnet i 1966 og var en videreføring av sitt «halvsøsken» Holmenbrua som stod ferdig i 1964. Brua går fra Holmennokken til Telthusgaten. Strømsøbrua fungerte som del av E18 inntil motorveibrua åpnet. Den fungerer nå som bybru og er svært viktig for å betjene havne- og industritrafikken til Holmen.

Strømsøbrua ble rehabilitert fra høsten 2018 til våren 2020, hvor skadet betong ble erstattet med ny betong på undersiden av brua:

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Strømsøbrua merket med rødt.
Strømsøbrua merket med rødt.
Last ned bilde
Strømsøbrua ut mot Holmen. Foto: Statens vegvesen
Strømsøbrua ut mot Holmen. Foto: Statens vegvesen
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye