Forfulgte Putin-aktivister i Pussy Riot rett fra Berlin til Manndalen: Historisk åpningskveld gir fart på billettsalget

Del

-Torsdag er den dagen vi har solgt flest billetter til. Det er uvanlig, sier en spent festivalsjef Sajje Solbakk. 

Riddu Riđđu Festivalá med festivalsjef Sajje i spissen ønsker velkommen til et ekstra fargerrikt program med mye spennende innhold å glede seg til.
Riddu Riđđu Festivalá med festivalsjef Sajje i spissen ønsker velkommen til et ekstra fargerrikt program med mye spennende innhold å glede seg til. Ørjan Marakatt Bertelsen

Denne uka er det igjen tid for den årlige urfolksfestivalen Riddu Riđđu i Kåfjord. På sletta i Olmmáivággi, to timer fra Tromsø, er det duket for en historisk kveld allerede på første fulle festivaldag: 

Det forfulgte russiske punkrockbandet Pussy Riot går på scenen sent torsdag kveld, anført av grunnlegger, kunster og aktivist Nadya Tolokonnikova

Samme kveld spiller også Ella Marie Hætta Isaksen sin aller første konsert som soloartist, etter et år med mye engasjement og aktivisme for urfolksrettigheter. 

– Det er tydelig at årets program tiltrekker seg oppmerksomhet og publikum. I år er faktisk torsdag den dagen vi har solgt flest enkeltbilletter. Det tror jeg aldri har skjedd før, sier festivalsjef Sajje Solbakk. 

Hun understreker at det fortsatt er god plass på sletta til alle som vil komme. Det samlede billettsalget nærmer seg allerede fjoråret, og med normal fart inn mot selve festivalen skal det kunne nås. 

– De fleste kjøper fortsatt billetter rett før eller på festivalen, sier Solbakk. 

Ettersøkte aktivister

Pussy Riot, som topper torsdagskvelden, omtaler seg som en global feministisk protest-kunstbevegelse. 

Gruppa ble for alvor verdenskjent da Nadya i 2012 ble dømt til to års fengsel etter en demonstrativt opptreden mot president Vladimir Putin i hjemlandet. 

Artistene ble siden sluppet fri, og har siden fortsatt protestene utenfor landegrensene. I fjor ble Tolokonnikova på ny «dømt» til fengsel i Russland, blant annet etter kunstprosjektet «Putin's ashes». Med et budskap som ikke kan misforstås: 

Putin vil bli funnet, brent og brakt til helvete. 

Tolokonnikova har protestert aktivt de siste årene, særlig etter Russlands fullskala krig mot Ukraina. Senest denne helga gjennomførte  hun en aksjon på et kunstgalleri i Berlin. Og nå kommer hun altså til Manndalen i Kåfjord, nord i Troms. 

Fullspekket program

Årets Riddu Riđđu kan som alltid by på et fullt program av både kunst, musikk, kurs og urfolkskultur. 

I år blant annet med et særlig fokus på skeive urfolkskunstere. 

På musikkbiten er programmet fullt av både lokale, nordiske og internasjonale artister – blant dem Emil Kárlsen og ikke minst Mari Boine.

Hver kveld avsluttes også med stemning og danserytmer i Club Lávvu

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Sajje Solbakk, festivalsjef, gleder seg til å ta i mot publikum til årets utgave av Riddu Riđđu Festivála.
Sajje Solbakk, festivalsjef, gleder seg til å ta i mot publikum til årets utgave av Riddu Riđđu Festivála.
Last ned bilde

Om oss

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye