Hafslund

Hafslund Celsio selger fiberselskapet Hafslund Fiber

Del

Hafslund Celsio selger fiberselskapet Hafslund Fiber til Eidsiva Bredbånd. Salget er et naturlig steg for å rendyrke Hafslund Celsios kjernevirksomhet.

Barcode i Oslo i soloppgang
Barcode i Oslo i soloppgang

Eidsiva Bredbånd kjøper 100 prosent av aksjene i Hafslund Fiber, og overtar kunder, infrastruktur og ansatte.

Hafslund Fiber har siden etableringen i 2019 etablert seg som en betydelig tilbyder av mørk fiber i Oslo. Selskapet inntok raskt en utfordrerposisjon i markedet og har opparbeidet en solid kundeportefølje.

– Vi er stolte av den fantastiske utviklingen Hafslund Fiber har hatt siden oppstarten. Selskapet kan skilte med en svært solid markedsposisjon og er likevel preget av en herlig gründerånd og en sterk utfordrervilje. Nå er tiden inne for å gi selskapet og dets ansatte mulighet for videre vekst med nye eiere, sier administrerende direktør Knut Inderhaug i Hafslund Celsio.

– Kjøpet av Hafslund Fiber er en naturlig del av vår satsning på å tilby en trygg, robust offentlig eid digital infrastruktur. Vi har allerede bygget ut et fibertilbud i Innlandet og Bærum, og styrker med dette vår geografiske tilstedeværelse. Vi skal være med å bygge Norges digitale grunnmur sier konsernsjef Henning Olsen.

Hafslund Celsio ble medeier i Hafslund Fiber allerede ved etableringen i 2019 og har siden kjøpt seg opp til 100 prosent eierandel. Gjennom sin tilgang til Hafslunds fjernvarmetraseer i Oslo har selskapet sikret seg en meget god fiberdekning i hovedstaden.

Hafslund Celsio er Norges største fjernvarmeaktør og vokser kraftig innen fjernkjøling. Selskapet er landets største tilbyder av avfallsforbrenning og jobber for å etablere karbonfangst på Norges største avfallsforbrenningsanlegg på Klemetsrud. Med karbonfangst på plass vil Hafslund Celsio bli verdens første karbonnegative selskap.

Fakta om salget:

  • Eidsiva kjøper 100 prosent av aksjene i Hafslund Fiber av Hafslund Celsio AS.
  • Kjøpet inkluderer nåværende kunder, infrastruktur og ansatte.
  • Hafslund Fiber tilbyr skreddersydde og markedsledende løsninger innen mørk fiberstruktur i Oslo-området.
  • Hafslund Fiber har 11 årsverk og hovedkontor i Oslo.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Knut Inderhaug, adm dir Hafslund Celsio AS
Knut Inderhaug, adm dir Hafslund Celsio AS
Last ned bilde

Lenker

Om Hafslund

Vi jobber "For en verden i balanse, med fornybart"

I Hafslund går vi på jobb hver dag for å sikre at Norge har tilgang på ren, fornybar energi – og dette er noe vi har gjort i hele 130 år. Hvert år produserer vi 21 TWh vannkraft fra våre anlegg, eller sagt med andre ord, vi forsyner over 2,6 millioner innbyggere med strøm. I tillegg leverer vi 1,9 TWh fjernvarme til 400 000 mennesker og bedrifter i Oslo og har 900 000 nettkunder gjennom eierskapet i Elvia.

Følg pressemeldinger fra Hafslund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hafslund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hafslund

Martin S. Lundby blir ny administrerende direktør i Hafslund Celsio og Knut Inderhaug blir ny administrerende direktør i Hafslund Vekst28.6.2024 08:59:41 CEST | Pressemelding

Hafslund Celsio har vært igjennom en omfattende reise de siste to årene med å etablere selskapet og prosesser på nytt i Hafslund samtidig som den økonomiske situasjonen har vært krevende på grunn av krevende rammevilkår. Hafslund Celsio står nå overfor en ny fase hvor et viktig fokus blir mulig investeringsbeslutning og påfølgende bygging av Norges første karbonfangstanlegg på et avfallsanlegg. Hafslund Vekst ble etablert i 2022 og har blitt bygget opp under Lundby sin ledelse til å bli et virksomhetsområde med over 60 ansatte og en solid eierskapsportefølje. For å styrke potensialet i å tydeliggjøre Hafslunds strategi knyttet til kundemarkedet går Knut Inderhaug inn som ny administrerende direktør i Hafslund Vekst, mens Martin S. Lundby, som i dag er administrerende direktør i Hafslund Vekst, blir ny administrerende direktør i Hafslund Celsio. Lundby kjenner fjernvarmevirksomheten godt etter kjøpsprosessen som han ledet fra Hafslunds side i 2022. – Med denne endringen får både fjernva

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye