Statens vegvesen

Åpner 4 km ny E39 mellom Betna og Klettelva

Del

Fredag ettermiddag åpnes første parsell på E39 Betna-Hestnes for trafikk. Parsellen er klar flere måneder før planen. Dermed fjernes nok en ulykkesutsatt strekning mellom Molde og Trondheim.   

Bildet viser ny veg som åpner Betna mellom Klettelva på E39.
Ny veg åpner mellom Betna og Klettelva på E39. Geir Holen, Statens vegvesen

- Entreprenør Bertelssen & Garpestad og deres underleverandører har jobbet iherdig med å få ferdig første parsell mellom Betna og Hestnes. Resultatet er at vi kan åpne fire kilometer med helt ny E39 i det fellesferien begynner fredag ettermiddag, sier Odd Helge Innerdal, prosjektleder i Statens vegevesen.


Smalt uten gul midtstripe
Traséen som åpnes for trafikk fredag er tre kilometer kortere enn dagens veg. Eksisterende E39 går i en bue via Liabø sentrum, hvor trafikken kjører i 40 km/t og passerer fotgjengeroverganger. Trafikken preges av høy andel tungtransport.

- Gammel veg har dårlig standard til å være europaveg. Den er svært svingete, smal og har ikke gul midtstripe. Det er en rekke avkjøringer, og ikke minst ligger det en barne- og ungdomsskole tett inntil E39, forteller Odd Helge Innerdal. Fartsgrensen på den gamle strekningen varierer mellom 40 og 80 km/t. Inntil videre får den nye strekningen 80 km/t, men når vegen helt fram til Hestnes åpner blir det 90 km/t. Ny veg har ni meters bredde.

Sparer fire minutter
- Rett vegtrasé og jamt høyere fart gjør at E39 blir fire minutter raskere med åpningen av denne første parsellen, forklare Innerdal. Vegen som åpnes for trafikk fredag går fra Betna og til avkjørselen ved Klettelva. Vegarbeidet pågår for fullt videre til Hestnes, hvor de siste ni kilometerne skal åpne i 2025.

28 km ny veg

Prosjektet er en del av ny E39 mellom Betna og Stormyra lengst sør i Trøndelag fylke. Delstrekningen Leirvika – Renndalen åpnet høsten 2022 med 4,8 km ny veg. Før sommeren i år startet også arbeidet med den siste delstrekningen, Stormyra-Staurset. Denne skal stå klar i 2026. Totalt blir det bygget 28 km med ny europaveg i området.

To E39-prosjekt åpnes fredag

Betna-Klettelva er ikke eneste sted på E39 mellom Molde og Trondheim man kan kjøre på helt ny veg fredag. Mens det er trafikken som blir lagt inn på ny veg Betna-Klettelva, er det offisiell åpning av ny E39 utenfor Molde. Fredag formiddag åpnet 9,3 kilometer 2-/3-feltsveg mellom Lønset og Hjelset. Ved Hjelset skal det åpnes nytt sykehus for Molde og Kristiansund neste år. Strekningen bidrar til langt tryggere veg. Der den gamle strekningen hadde 95 avkjørsler til boliger og landbrukseiendommer, er det møtefri veg med midtrekkverk på de nye 9,3 kilometerne.

TIL MEDIA: Videoen som ligger på youtube kan brukes fritt av medier. 

Kontakter

Bilder

Viser kart over strekningen E39 Betna Hestnes.
Parsellen som åpner fredag 5. juli er mellom Betna og Klattelva. Arbeidet videre mot Hestnes fortsetter.
Last ned bilde
Ny veg mellom Betna og Klattelva
Ny veg mellom Betna og Klattelva
Last ned bilde
Ny parsell mellom Betna og Klattelva på E39 åpnes.
Ny parsell mellom Betna og Klattelva på E39 åpnes.
Last ned bilde
Ny parsell mellom Betna og Klattelva på E39 åpnes.
Ny parsell mellom Betna og Klattelva på E39 åpnes.
Last ned bilde
Den gamle vegen er svingete, smal og uten midtstripe.
Den gamle vegen er svingete, smal og uten midtstripe.
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye