Her lader flest elbilister i sommerferien

Del

Elbilforeningens oversikt over de mest populære ladestasjonene i sommerferien viser at servicetilbud og fasiliteter er viktig.
Ferierende elbilister vil ha is og brus mens de lader, sier Christina Bu i Elbilforeningen.

NUMMER TO PÅ LISTA: Ladestasjonen på E18 ved Tvedestrand var den nest mest besøkte ladestasjonen i fellesferien i fjor. Foto: Erik Lorentzen/Elbilforeningen
NUMMER TO PÅ LISTA: Ladestasjonen på E18 ved Tvedestrand var den nest mest besøkte ladestasjonen i fellesferien i fjor. Foto: Erik Lorentzen/Elbilforeningen

Elbilforeningen har analysert ladestatistikken fra sommermånedene i 2023 og funnet ut hvilke ladestasjoner som ble mest brukt. Tallene baserer seg på bruk av Elbilforeningens ladebrikke.

Recharge sin ladestasjon på E18 ved Fokserød utenfor Sandefjord var mest populær under fjorårets ferietrafikk. Der er det både kiosk, matservering og matbutikk ved ladestoppet, i tillegg til mange ladere fra flere ladeselskaper.

Store ladeparker er mest populært

Ladestasjoner med gode fasiliteter og mange hurtigladere dominerer i oversikten.

Dette er sånn elbilistene liker, påpeker Bu:

– Med mange ladere på samme sted er det mindre sjanse for kø. Samtidig liker elbilistene å bruke ladestoppet til å handle eller få seg litt mat, sier hun. 

På lista finner vi også ladestasjonen på Shell Alvdal. Den ligger langs riksvei 3 rett i nærheten av Aukrustsenteret. Noen timers kjøretur lenger nord ligger Shell Berkåk, ved E6 mellom Oppdal og Trondheim. Den ladestasjonen er den niende mest besøkte i oversikten.

Rekordmange hurtigladere

På samme tid i fjor var det 6800 hurtigladere langs norske veier. I disse dager runder vi 8500 stykk, en økning på 1700 hurtigladere fra forrige sommer.

– Det blir stadig flere elbilister på veiene og rekordmange av dem skal på ferie i år, så det er bra at hurtigladeutbyggingen holder tritt, sier Christina Bu.     

Mest trøkk på vei til Sørlandet

Dette er de mest populære ladestasjonene:

  1. Shell Fokserød, E18 ved Torp Lufthavn
  2. Shell Grenstøl, E18 ved Tvedestrand
  3. Shell Alvdal, RV3 gjennom Østerdalen
  4. Spar Rugvedt, E18 ved Stathelle
  5. Recharge Frogner, Oslo sentrum
  6. Shell Mortensrud, E6 Oslo Syd
  7. Recharge Shell i Kjelleveien, Tønsberg
  8. Shell Grelland, E18 Holmestrand
  9. Shell Berkåk, E6 mellom Oppdal og Trondheim
  10. Esso, E39 Mandalskrysset


Tallene baserer seg på antall startede ladeøkter med bruk av Elbilforeningens ladebrikke i juni, juli og august 2023. Oversikten inkluderer kun de ladeselskapene som tillater lading ved bruk av ladebrikken. Les mer her: 
https://elbil.no/medlemsfordeler/elbilforeningens-ladebrikke/  

Statistikk over antall hurtigladere finner du her: https://elbil.no/elbilstatistikk/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NYTTIGE PAUSER: Elbilister som lader vil bruke pausen til noe nyttig, som å handle eller få i seg litt mat, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen. Foto: JAMIESON POTHECARY/ELBILFORENINGEN
NYTTIGE PAUSER: Elbilister som lader vil bruke pausen til noe nyttig, som å handle eller få i seg litt mat, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen. Foto: JAMIESON POTHECARY/ELBILFORENINGEN
Last ned bilde

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø. Vi har 14 lokalforeninger og over 120.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye