Söderberg & Partners

Låne bort båten i sommer?

Del

- Tenk deg godt om og gjør tydelige avtaler med de som skal låne båten, sier Rune Sagen, forsikringsmegler hos Söderberg & Partners.- Vi ser dessverre at uhell som oppstår under utlån kompliserer flere skadesaker i løpet av sesongen.

Reduksjon i erstatning på grunn av båtførers adferd, kan medføre bortfall eller reduksjon av erstatning på lik linje som for båteier selv, sier Rune Sagen i Söderberg & Partners
Reduksjon i erstatning på grunn av båtførers adferd, kan medføre bortfall eller reduksjon av erstatning på lik linje som for båteier selv, sier Rune Sagen i Söderberg & Partners

Hvis du har tenkt å låne bort båten din, er det viktig å være klar over at dersom det oppstår skader eller uhell, er det ikke sikkert disse er dekket av forsikringen. 

Båtførers adferd

Normalt dekkes de samme skadene under utlån som om du selv kjørte båten, med de samme krav og begrensninger. Unntak fra forsikringsdekning eller reduksjon i erstatning på grunn av båtførers adferd, kan medføre bortfall eller reduksjon av erstatning på lik linje som for båteier selv. Det betyr at du som båteier forsikringsmessig identifiseres med handlingene til den du har lånt bort båten til.

- Forsikringen vil for eksempel ikke gjelde for skader som oppstår under førers påvirkning av rusmidler (utover lovlige grenser), og erstatning kan reduseres eller bortfalle helt hvis fører opptrer grovt uaktsomt, fortsetter Sagen.

Uten erstatning

- Som båteier, som ikke en gang kjører båten, risikerer du altså å stå uten erstatning, hvis den du har lånt bort båten til, skader båten under omstendigheter som ikke er dekket av forsikringen, avslutter Sagen. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

Söderberg & Partners er en av Nordens ledende rådgivere og formidlere av forsikringer og finansielle produkter. Våre oppdragsgivere er bedrifter, organisasjoner, fagforbund og privatpersoner. Våre tjenester i Norge inkluderer forsikringsrådgivning, forsikringsmegling, pensjonsrådgivning, formuesrådgivning, medlemsforsikringer til foreningsmarkedet og uavhengig skadeoppgjør og skaderådgivning. Konsernet har i dag 4400 medarbeidere fordelt på 144 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Luxemburg, UK og Spania. Hovedkontoret ligger i Stockholm.

Söderberg & Partners etablerte seg i Norge i 2014 og kjøper her inn forsikringstjenester på vegne av våre kunder for NOK 10 mrd. årlig, noe som gjør den norske virksomheten til en av de største kjøperne av forsikring i det norske markedet. Vi er 390 ansatte i Norge, fordelt på Lysaker, Tønsberg, Kristiansand, Bryne, Bergen, Ålesund, Molde, Kristiansund, Trondheim, Fredrikstad, Raufoss, Bodø, Svolvær og Tromsø.

Følg pressemeldinger fra Söderberg & Partners

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Söderberg & Partners på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Söderberg & Partners

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye