Söderberg & Partners

Uoppmerksomhet og dårlige forbredelser

Del

- Vi opplever dessverre alt for mange «unødvendige» skader som skyldes manglende oppmerksomhet og navigeringsfeil på sjøen, sier Rune Sagen i båtavdelingen hos Söderberg & Partners.

Planlegg turen og farvannet du skal ferdes og pass på at mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr ikke stjeler oppmerksomheten, sier Rune Sagen i Söderberg & Partners
Planlegg turen og farvannet du skal ferdes og pass på at mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr ikke stjeler oppmerksomheten, sier Rune Sagen i Söderberg & Partners

Mange får ødelagt båtturen eller båtferien på grunn av dårlige forberedelser og uoppmerksomhet. Årsakene er flere.

Stoler for mye på kartplotteren

Basert på skadene som meldes inn kan det se ut som dagens båtførere stoler for mye på kartplotteren. Ofte er den også stilt inn feil eller brukes feil.

- Vårt inntrykk er at båtførere har blitt mindre flinke til å planlegge turen og vurdere farvannet vi skal ferdes i. Det stoles rett og slett for mye på at kartplotteren skal hjelpe når uforutsatte situasjoner oppstår, forteller Sagen.

Stjeler oppmerksomhet

Med mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr er det mye som stjeler oppmerksomheten. Det er ikke bare et problem i trafikken, men også for båtførere.

- Vi ser dessverre også at andre ting som f.eks. mobiltelefon stjeler like mye oppmerksomhet fra føreren til sjøs som i biltrafikken.

Våre råd

Planlegg turen, vurder farvannet du skal ferdes i, og legge opp seilingsruta. Ikke stol for mye på kartplotteren, følg med på kjøringen, omgivelsene og farvannet rundt båten, avslutter Sagen.

Kontakter

Lenker

Om oss

Söderberg & Partners er en av Nordens ledende rådgivere og formidlere av forsikringer og finansielle produkter. Våre oppdragsgivere er bedrifter, organisasjoner, fagforbund og privatpersoner. Våre tjenester i Norge inkluderer forsikringsrådgivning, forsikringsmegling, pensjonsrådgivning, formuesrådgivning, medlemsforsikringer til foreningsmarkedet og uavhengig skadeoppgjør og skaderådgivning. Konsernet har i dag 4400 medarbeidere fordelt på 144 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Luxemburg, UK og Spania. Hovedkontoret ligger i Stockholm.

Söderberg & Partners etablerte seg i Norge i 2014 og kjøper her inn forsikringstjenester på vegne av våre kunder for NOK 10 mrd. årlig, noe som gjør den norske virksomheten til en av de største kjøperne av forsikring i det norske markedet. Vi er 390 ansatte i Norge, fordelt på Lysaker, Tønsberg, Kristiansand, Bryne, Bergen, Ålesund, Molde, Kristiansund, Trondheim, Fredrikstad, Raufoss, Bodø, Svolvær og Tromsø.

Følg pressemeldinger fra Söderberg & Partners

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Söderberg & Partners på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Söderberg & Partners

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye