REMA 1000

REMA 1000 bygger Norges største solcelleanlegg

Del

På et gigantisk tak like stort som 7 fotballbaner bygger REMA 1000 Norges største solcelleanlegg.

Synnøve Gautesen Berg - Direktør for Ansvar og Bærekraft, REMA Distribusjon
Synnøve Gautesen Berg - Direktør for Ansvar og Bærekraft, REMA Distribusjon REMA 1000 REMA 1000

Anlegget, som nå bygges på taket av REMA 1000 sitt store distribusjonslager på Østlandet, har en installert effekt på over 5 megawatt peak og vil produsere over 4 millioner kilowattimer i året. Det tilsvarer strømforbruket til nesten 300 husholdninger eller nok strøm til å forsyne REMA 1000 sine elektriske lastebiler med nok strøm til å kjøre 2 666 666 kilometer, noe som tilsvarer 66 ganger rundt ekvator.

- REMA 1000 har som målsetning å være klimanøytrale i egen drift innen 2030. Tilgang på fornybar energi er avgjørende for å lykkes. Derfor er denne store satsningen på solcelleanlegg viktig og nødvendig, sier Kjell Stokbakken, direktør for Varer og forsyning i REMA 1000.

Ledende på bærekraft

REMA 1000 og REMA Distribusjon skal være ledende på bærekraft i dagligvarebransjen. Alle våre distribunaler har i dag solcelleanlegg, men nå bygger vi ut og øker kapasitet og omfang på disse der det er mulig.

- 2023 var vårt første hele år med egenprodusert energi gjennom solkraft på alle våre 5 distribunaler, fra Narvik i nord til Stavanger i Sør-Vest. Det var en viktig milepæl, forteller Synnøve Gautesen Berg, direktør for ansvar og bærekraft i REMA Distribusjon.  

Hvorfor solenergi

Solenergi er en fornybar energikilde som reduserer avhengigheten av fossile brennstoffer. REMA 1000-anlegget var det første i Norge som oppgraderte fra 1000 til 1500 volts arkitektur. Ved å øke spenning senker man strømgjennomgang, noe som reduserer materialforbruket, energitapet og kostnadene med 10 prosent sammenlignet med tradisjonelle solcelleanlegg. Dette gjør det mulig for flere å ta i bruk solenergi som en lønnsom og miljøvennlig investering. 

- Klimaomstillingen krever mengder av ren, fornybar energi som erstatning for fossilt brennstoff. Solenergi er en tilgjengelig teknologi som bidrar i dette grønne skiftet. Vi i REMA 1000 skal bidra der vi kan, gjennom solcelleanlegg og andre tiltak som energieffektivisering og utslippsfri transport, sier Stokbakken.

For i tillegg til satsningen på egenprodusert, ren energi satser REMA 1000 også tungt innenfor utslippsfri varetransport. Flere biogassbiler og EL-lastebiler er allerede på veiene i REMA 1000 sin tjeneste. Vi ønsker i løpet av 2026 at alle våre egeneide biler skal være fossilfrie og vi jobber tett med våre transportører for at også de skal gjøre det samme.

Fakta om REMA Distribusjon Vinterbro:

Årlig energiproduksjon: 4 000 000 kWh
Kapasitet: 5,3 MWp
Modulflate: 26 728 m2
Eier: Relog AS

Kontakter

Bilder

Synnøve Gautesen Berg - Direktør for Ansvar og Bærekraft, REMA Distribusjon
Synnøve Gautesen Berg - Direktør for Ansvar og Bærekraft, REMA Distribusjon
Last ned bilde
Kjell Stokbakken - Direktør for varer og forsyning, REMA 1000
Kjell Stokbakken - Direktør for varer og forsyning, REMA 1000
Last ned bilde
Distribunal Østlandet, REMA 1000
Distribunal Østlandet, REMA 1000
Last ned bilde
Arbeid på taket på distribunalen
Arbeid på taket på distribunalen
Last ned bilde
De nye solcellepanelene
De nye solcellepanelene
Last ned bilde

Om oss

I REMA 1000 skal du finne varer av høy kvalitet til den laveste prisen. Samtidig er det viktig for oss at du kan bære handleposen hjem med god samvittighet. Når vi lager, frakter og selger varer, er vi opptatt av hvordan det påvirker kloden og menneskene rundt oss. Her kan du lese mer om vårt arbeid innen samfunnsansvar og bærekraft: https://www.rema.no/wordpress/wp-content/uploads/2021/04/REMA1000_ansvarsrapport_2020_10mb.pdf

Følg pressemeldinger fra REMA 1000

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REMA 1000 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REMA 1000

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye