Statens vegvesen

Presseinvitasjon: Åpning E39 Lønset-Hjelset

Del

Fredag åpner 9,3 km ny E39 inn til Molde. Bussen fra Norges eldste bussrute blir en av de første som kjører på ny vei. Media som planlegger å være til stede bes melde seg på. 

Dronebilde av Hjelsetkrysset på E39
Hjelset-krysset hvor vegen åpnes fredag 5. juli Statens vegvesen

Media som ønsker å være til stede på åpningen bes melde seg på  via dette skjemaet

Til stede for å tale og gjennomføre åpningen er: 

  • Statssekretær i samferdselsdepartementet Tom Kalsås (Ap)
  • Fylkesordfører Anders Riise (H)
  • Ordfører i Molde Trygve Grydeland (H)
  • Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, Statens vegvesen
  • Konfransier er utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik

Åpningsseansen vil foregå ved Hjelset-krysset fra klokken 10.00. Her vil det være mulig å parkere på det gamle riggområdet ved krysset. Arrangementet er åpen for alle som ønsker å være til stede. 

Program fredag 5. juli 2024

 

  • 10:00: Musikkere fra Bolsøya Hornmusikk, Molde Janitsjar og Hjelset Kleive Musikkorps. Kaffe og kake. 
  • 11:00: Taler og offisiell åpning. 
  • Ca. 11:30: Veteranbilkortesje. Nordmøre og Romsdal Kjøretøyhistorisk Klubb kjører fra Hjelset til Lønset. En rekke veteran-biler og -busser vil kjøre den nye veien før vegen åpnes for ordinær trafikk. 
  • Ca. 11:50: Vegen åpnes for ordinær trafikk. Vegen åpnes først på Hjelset, så noen minutter senere fra Lønset. Det vil bli overrakt blomst til første billist. 

Vi gjør oppmerksom at klokkeslettene mellom 11 og 12 er antatte tidspunkt som kan bli endret underveis. 

Norges eldste "rutebuss" kommer

Norges første bussrute gikk mellom Molde og Batnfjorden. E39 Lønset-Hjelset er en del av denne strekningen. Ruten startet i mai 1908, ble kjørt med en seks-seters UNIC 1907-modell. Denne bilen står i dag bevart på Romsdalsmuseet, og vil for anledningen være med i veteranbilkortesjen som Nordmøre og Romsdal Kjøretøyhistorisk klubb kjører fra Hjelset til Lønset. 

Vegen åpner før fellesferieutfarten

De som kjører ut fra Molde på sommerferie den fredagen, får dermed gleden av å starte ferien på en helt nyåpnet veg.

Sykehuset gir økt trafikk

E39 mellom Lønset og Hjelset er den mest trafikkerte vegen inn mot Molde. I underkant av 6000 biler kjører daglig på strekningen. Når det nye sykehuset åpner våren 2025 antar man trafikken vil være rundt 8000 biler hver dag.

Tryggere veg

På dagens strekning er det hele 95 avkjørsler til boliger og landbruksområder. Den nye E39 har ingen avkjørsler underveis. Når trafikken blir lagt om fra gammel til ny veg, blir det også langt tryggere for myke trafikanter langs dagens trasé.

Nyvegen er mellom 12,5 og 15 meter bred og veksler mellom to og tre felt, mens på gamlevegen er det bare halve strekningen som har gul midtstripe, og bredden varierer mellom 5,4 og 7,5 meter. På den nye vegen får man også en jevn hastighet med 90 km/t og det er midtrekkverk hele vegen. Dette i motsetning til at man på den gamle vegen har hatt en varierende hastighet mellom 50 og 70 km/t. Langs hele den nye vegen er det montert viltgjerder, og det er flere havarilommer langs vegen.

Internt til media: En dronevideo av den nye veien vil bli sendt ut i forkant av åpningen. 

Kontakter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye