FINN.no

FINN jobb: månedsrapport fra stillingsmarkedet

Del

Det er er betydelig mindre etterspørsel etter arbeidskraft i juni i år i forhold til i fjor, forteller jobbanalytiker i FINN, Christopher Ringvold.

– Antall utlyste stillinger falt tilbake også i juni, og nedgangen var kraftigere denne måneden enn gjennomsnittet hittil i år. Det er tydelig at etterspørselen etter arbeidskraft avtar, mens besøk til annonsene og antall søknader viser motsatt utvikling. Her ser vi en oppgang også i juni og utviklingen følger den positive trenden hittil i år. Med færre stillinger og flere kandidater blir det enklere for bedriftene å løse sine rekrutteringsbehov. 

– Det er store forskjeller på tvers av bransje og geografi denne måneden. Maritim og offshore-bransjen er den eneste bransjen med positiv utvikling i juni. På motsatt side av skalaen finner vi konsulent og rådgiving samt bank, finans og forsikring som faller markant. Ser vi på geografien er det også betydelige geografiske forskjeller, her er fallet størst i Oslo og Agder.

null
Jobbanalytiker og leder i FINN jobb, Christopher Ringvold. FINN/Øystein Klock

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om FINN

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Har du spørsmål om data, tall eller innsikt fra FINN? Send en henvendelse til presse@finn.no (i helger og ferier er det dessverre ikke sikkert vi rekker å besvare alle henvendelser). 

Følg pressemeldinger fra FINN.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye