Skanska Norge

Skanska signerte samspillskontrakt for Ålgård helsekvartal

Del

Skanska har signert en samspillkontrakt med Gjesdal kommune for utviklingen av Ålgård helsekvartal. Det er satt høye klima- og miljøambisjoner for prosjektet, hvor det blant annet er mål om at helsekvartalet skal sertifiseres til BREEAM-NOR Excellent-nivå.

Ålgård helsekvartal består av et fire etasjers nybygg på 11 000 kvadratmeter bygningsmasse.
Ålgård helsekvartal består av et fire etasjers nybygg på 11 000 kvadratmeter bygningsmasse. Arkitema

Gjesdal kommune skal samle sine helsetjenester ved å bygge nytt helsekvartal i Ålgård sentrum. Kvartalet vil bestå av sykehjem og omsorgsboliger med plass til rundt 100 beboere. I tillegg skal bygget inneholde dagsenter, base for hjemmetjenester, fysioterapeut, ergoterapeut med flere. Det vil være ulike soner med cafe, storstue, mindre møteplasser og gode uterom. Det skal også bygges et parkeringsanlegg med 100 parkeringsplasser under det nye helsehuset.

- Vi er veldig fornøyde med at Gjesdal kommune ønsker å gå videre med oss inn i samspillsfasen. Dette er en type kontrakt som passer oss godt, og som vi i Skanska har lang, bred og god erfaring med. Her får vi brukt kompetansen vi har bygget opp gjennom flere vellykkede samspillsprosjekter på en meget god måte. Sammen med Gjesdal kommune, Arkitema og de øvrige samarbeidspartnerne våre, ser vi frem til å finne gode løsninger som kommer innbyggerne i kommunen til gode, sier markedssjef for Skanska i Rogaland, Anders Hjertø Gundersen.

Gjesdal kommune tok i bruk en innovativ konkurranseform for å avgjøre hvilken entreprenør som skulle inviteres inn i samspillsfasen. Tre prekvalifiserte tilbydere leverte tilbud og konsept, hvor de ble bedømt ut ifra overordnet design, kompetansen og erfaringen til kjerneteamet, oppgaveforståelsen, samt timepriser og påslagsprosent. Den samlede evalueringen bedømte Skanska til å ha det klart beste tilbudet med best delpoeng i 4 av 5 tilfeller, hvor design og kompetanse utgjorde de største forskjellene.

- Skanska og deres arkitekt viser i sitt designforslag og tilbudte kjerneteam en overbevisende kompetanse innen helsebygg. Gjesdal kommune ser frem til å utvikle nytt helsekvartal i Ålgård sentrum sammen med Skanska og Arkitema, sier Trond Hansen, utbyggingsleder i Gjesdal kommune.

- I denne type samspillsprosjekter kommer virkelig kompetansen og erfaringen vår innenfor prosjektutvikling frem. Skanska har utviklet og bygget en rekke helsebygg over hele landet de siste årene, og vi tar med oss gode lærdommer derfra inn i dette prosjektet. Ettersom prosjektet også har høye klima- og miljøambisjoner, får vi i tillegg brukt spisskompetansen vår på dette feltet til å utvikle gode, klimasmarte løsninger. Gjennom samspillsfasen skal vi snu alle steiner og komme frem til de beste løsningene, slik at vi sikrer at prosjektet leverer på tid, kost, og ikke minst kvalitet, sier Henna Latva-Mäenpää, prosjektutvikler i Skanska.

Prosjektet består av et fire etasjers nybygg på 11 000 kvadratmeter bygningsmasse. I tillegg er det en opsjon for rehabilitering av et eksisterende bygg på 2800 kvadratmeter. Samspillsfasen starter i august og varer til april neste år. Hvis alt går etter planen, settes spaden i jorden sommeren 2025, mens byggene overleveres i første halvdel i 2027.

Kontakter

Om oss

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Norge er ett av ni hjemmemarkeder der Skanska har virksomhet.

Følg pressemeldinger fra Skanska Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye