Handelshøyskolen BI

BI-professor oppnevnt til EUs finans-vaktbikkje

Del

Jus-professor Morten Kinander er blant de nyoppnevnte medlemmene av interessentgruppen for verdipapirer og markeder i EUs finantilsyn ESMA (The European Securities and Markets Authorities).

Professor ved Handelshøyskolen BI Morten Kinander
Professor ved Handelshøyskolen BI Morten Kinander Handelshøyskolen BI

– Dette er først og fremt en fantastisk anledning til å følge tilsyn og reguleringssutviklingen av kapitalmarkedene i detalj mens det skjer.  Norge har et forholdsvist sterkt kapitalmarked med egne særtrekk. Samtidig er det også noen egne utfordringer som EØS-land. Som første ikke-EU medlem inn i denne gruppen, kan det kanskje hende at jeg har noen perspektiver som er noe annerledes fra de kontinentale medlemmene, sier Kinander, som er professor ved institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI.

ESMA er EUs finanstilsyn med ansvar for investorbeskyttelse og vern av integriteten, transparensen, effektiviteten og funksjonen til EUs finansmarkeder.

– Selv om det norske Finanstilsynet har mye makt i det daglige, er det aller meste av reguleringen av de norske kapitalmarkedene ren EU-rett. ESMA har delvis utviklet dette regelverket, og de står for fortolkning, anvendelse og tilsyn. De er relativt viktige, for å si det slik, sier Kinander.

Han er oppnevnt til ESMAs interessentgruppe for verdipapirer og markeder som en av fire topprangerte europeiske akademikere. De andre tre kommer fra Bocconi University, ESADE Business School og Catholic University Milan. Totalt består gruppen av 30 medlemmer med representanter fra kunder, brukere av finansielle tjenester, næringsliv og finansmarkeder. Den gir teknisk rådgivning om standarder for finansregulering, veiledninger og anbefalinger. Interessentgruppen er også en viktig vaktbikkje for EUs finanslovgivning.

– Dette er en tydelig indikasjon på BIs ledende posisjon innen jus og finans i Norge og Europa. Det har også stor verdi for Norge å være representert i EUs styringsorganer fordi disse har så stor påvirkning på norsk næringsliv og politikk, sier prorektor for forskning, læring og samfunnspåvirkning på Handelshøyskolen BI Harald Øverby.

Du kan se oversikten over alle medlemmer her: https://www.esma.europa.eu/press-news/esma-news/esma-appoints-new-members-its-securities-and-markets-stakeholder-group  

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. BI var den første norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering. Med ca 21.000 studenter er BI en av de største handelshøyskolene i Europa.

Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye