NAF

Disse kjøleboksene er best til bilferien

Del

NAF har testet 10 kjølebokser som kan kobles til i bilen. – Testvinneren kjøler maten raskt ned og holder godt på temperaturen, sier Jan Harry Svendsen, rådgiver i NAF.

NAF/Testfakta

Varmen stiger fort i bilen når solen steiker, men med en elektrisk kjøleboks klarer du å holde mat og drikke nedkjølt selv på en varm sommerdag.

I samarbeid med Testfakta i Sverige, har NAF testet ti kjølebokser som kan kobles til 12 V-batteriet i bilen. De fleste kan også kobles til vanlig stikkontakt.

– En god kjøleboks bør kjøles ned raskt og klare å holde maten kald, selv når det er høy temperatur i luften. Her er det stor variasjon mellom boksene i testen, sier Svendsen.

NAF har testet hvor godt boksene kjøler ned innholdet i 20 grader, og hvor godt de isolerer i 35 grader.

Holder best på temperaturen

Testvinneren Mekonomen Carwise på 20 liter har raskest nedkjøling og holder best på temperaturen. Denne kjøleboksen bruker bare en drøy halvtime på å komme ned i åtte grader. Den har også solid konstruksjon og lavt lydnivå. 

– En kjøleboks må tåle litt. Derfor har vi testet hvor godt boksene tåler å løftes og håndteres, og utsatt dem for noe knall og fall. Støynivå er også en faktor å huske på når du skal velge kjøleboks, sier Svendsen.

Frihet til å bruke rasteplasser

Andreplass i testen er delt mellom Artic Tern og Swedol, mens boksen fra Clas Ohlson Asaklitt får tredjeplass. Denne er også nest billigste boks i testen, men om du skal koble den til stikkontakt må du kjøpe en ekstra ledning.

– Med en kjøleboks med mat og drikke på bilturen slipper du dyr veimat, og kan stoppe der det passer for en rast. Nå finner du flotte rasteplasser langs mange av de nasjonale turistveiene, mange med spektakulær utsikt og gode fasiliteter. Når du kommer frem dit du skal, er det en fordel å kunne koble boksen til en stikkontakt, så er du klar for neste etappe, sier Svendsen.

Disse kjøleboksene er testet av NAF i samarbeid med Testfakta

Poeng av 10 mulige

Mekonomen Carwise 20 l

8,7 poeng

Arctic Tern Electric Cooler Box

8,3 poeng

Swedol Award YTA32X

8,3 poeng

Clas Ohlson Asaklitt 20 l

8.2 poeng

Mobicool ME27

7,8 poeng

Outnorth Outwell Eco Lite

7,8 poeng

Tristar KB-7526

7,5 poeng
Thansen Raze CB26 7,5 poeng

Glostyle Horizon

7,4 poeng

Jula Kayoba

6,7 poeng

Kontakter

Bilder

Kvam Steinstoberget Rasteplass
Kvam Steinstoberget Rasteplass
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 67 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye