Rambøll

Har skapt en arena for å dele kunnskap

Del

Det siste året har Rambøll løftet frem temaer rundt konkurransekraft fra akademia, industrinæringen og investormiljøet for sammen finne de beste løsningene for bærekraftig industriutvikling.

Helge Moen fra Sortun Invest og Mats Christopher Malvig fra Kverva på "scenen" hos Rambøll i Trondheim.
Helge Moen fra Sortun Invest og Mats Christopher Malvig fra Kverva på "scenen" hos Rambøll i Trondheim. Foto: Snorre Busch, Lydsporet AS

–Jeg har en sterk tro på at vi har mye å lære av hverandre og at de gode løsningene kommer når vi deler kunnskap og innsikt, sier John Kenneth Selven, divisjonsdirektør for Industri, Forretningsutvikling og Logistikk i Rambøll.  

Han har stått i bresjen for å lage en arena for både deling av kunnskap og uformelle møter.
–Det har vært utrolig spennende og jeg er både glad, og litt overrasket, over hvor åpne alle som deltar er, fortsetter Selven.  

–Vi har blant annet hatt besøk av professor Peder Inge Furseth fra Handelshøyskolen BI, Brynjar Forbergskog som bygget opp Torghatten ASA, industrugründer Erik Haugane, Helge Moen fra Sortun Invest og Mats Christopher Malvig fra Kverva. Egentlig har vi sett på hele livsløpet til et industriprosjekt og adressert innovasjonsfasen, oppbyggingsfasen, finansieringsfasen og til slutt realiseringen.   

Gode løsniger i hele verdikjeden
Med mengdetrening i å utvikle prosjekter, har rådgiverne i Rambøll både bredde og dybdekunnskap på mange områder som sikrer kunden et godt og realistisk bilde av prosjektene sine. En fellesnevner under alle foredragene har vært viktigheten av å være faktabasert og å finne gode løsninger i hele verdikjeden; fra selve fremdriftsplanen, tilgang til nødvendig infrastruktur, vurdering av tomt og logistikk til overholdelse av lov- og regelverk og selvfølgelig vurdering av bærekraftige alternativ og løsninger. Til slutt er det engasjementet rundt selve verdiforslaget som blir avgjørende for å komme i mål.  

Få oversikt over risiko med Rambøll Reality Check
–Vi jobber nå med en sjekkeliste, Rambøll Reality Check, hvor vi ganske raskt kan gi kunden en oversikt over risikoelementer i prosjektet. Ved å få fakta på bordet i en tidlig fase hjelper vi kunden å tenke kommersielt.
– Jeg er jo spesielt opptatt av å formidle at de som ønsker å utvikle nye store prosjekter må avklare tidlig om prosjektet har livets rett eller ikke, og synligjøre risiko. Det er slik man tiltrekker seg de finansielle aktørene.  

Rambøll har nå gjennomført tre av fire samlinger i Trondheim, og forbereder nå den siste som handler om selve gjennomføringen av industriprosjekter den 26. september.  

–Så ser jeg frem til den første samling i Bergen til høsten. Jeg håper jo jeg klarer å skape et engasjement ved å bringe folk og miljøer sammen. Det er jo engasjement og mennesker som bringer verden fremover, avslutter John Kenneth Selven.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

John Kenneth Selven divisjonsdirektør for Industri, Forretningsutvikling og Logistikk i Rambøll.
John Kenneth Selven divisjonsdirektør for Industri, Forretningsutvikling og Logistikk i Rambøll.
Last ned bilde
Peder Inge Furseth fra Handelshøyskolen BI. Foto: Snorre Busch, Lydsporet AS
Peder Inge Furseth fra Handelshøyskolen BI. Foto: Snorre Busch, Lydsporet AS
Last ned bilde

Om oss

Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.  

Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls 17.500 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change. 

Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye