Söderberg & Partners

Få og dyre utleieenheter

Del

Leietakere i flere norske byer opplever økt bekymring for mangel på tilgjengelige utleieenheter og stadig økende leiepriser. Med Depositumsgaranti kan situasjonen bli enklere for mange.

Høyer utleiepriser øker også kravet til depositum. Da kan Depositumsgaranti være et alternativ.
Høyer utleiepriser øker også kravet til depositum. Da kan Depositumsgaranti være et alternativ.

Situasjonen er spesielt utfordrende for studenter, nyutdannede og de med begrensede økonomiske ressurser.

- De høye leieprisene resulterer i tilsvarende høye depositum. Mange utleiere krever depositum som tilsvarer mellom tre og seks måneders husleie. Det blir en betydelig økonomisk byrde for mange leietakere, spesielt de som er i starten av sin karriere eller fortsatt er studenter, sier Agnethe Haram, leder Team Utleie i Söderberg & Partners.

Depositumsgaranti som alternativ 

For de som har vanskeligheter med å stille depositum, kan en depositumsgaranti være et gunstig alternativ. Depositumsgaranti kan være fordelaktig både for utleiere og leietakere, og det finnes flere grunner til dette. 

Fordeler for utleier

  • Økonomisk sikkerhet: Utleieren er sikret økonomisk kompensasjon dersom leietakeren ikke betaler husleie eller skader eiendommen. 
  • Redusert ansvar: Utleieren slipper å oppbevare depositumet selv, noe som kan være en ekstra byrde og ansvar. 
  • Raskere erstatning: Utleieren kan få raskere oppgjør hvis det oppstår skader eller konflikter. 

Fordeler for leietaker

  • Økt likviditet: Leietaker slipper å binde opp store summer på en sperret depositumskonto, og kan heller bruke pengene på andre ting. 
  • Tryggere leieavtale: Leietaker får en tryggere og mer forutsigbar leieavtale, da det er en tredjepart som står ansvarlig for depositumet. 


Samlet sett gir depositumsgaranti både utleier og leietaker økt sikkerhet og trygghet i leieforholdet. I en tid der høye utleiepriser og mangel på utleieenheter skaper bekymringer, kan depositumsgaranti være en verdifull løsning for mange.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Høye depositum er en betydelig økonomisk byrde for mange leietakere, og da er Depositumsgaranti et godt alternativ, sier Agnethe Haram i Söderberg & Partners
Høye depositum er en betydelig økonomisk byrde for mange leietakere, og da er Depositumsgaranti et godt alternativ, sier Agnethe Haram i Söderberg & Partners
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Söderberg & Partners er en av Nordens ledende rådgivere og formidlere av forsikringer og finansielle produkter. Våre oppdragsgivere er bedrifter, organisasjoner, fagforbund og privatpersoner. Våre tjenester i Norge inkluderer forsikringsrådgivning, forsikringsmegling, pensjonsrådgivning, formuesrådgivning, medlemsforsikringer til foreningsmarkedet og uavhengig skadeoppgjør og skaderådgivning. Konsernet har i dag 4400 medarbeidere fordelt på 144 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Luxemburg, UK og Spania. Hovedkontoret ligger i Stockholm.

Söderberg & Partners etablerte seg i Norge i 2014 og kjøper her inn forsikringstjenester på vegne av våre kunder for NOK 10 mrd. årlig, noe som gjør den norske virksomheten til en av de største kjøperne av forsikring i det norske markedet. Vi er 390 ansatte i Norge, fordelt på Lysaker, Tønsberg, Kristiansand, Bryne, Bergen, Ålesund, Molde, Kristiansund, Trondheim, Fredrikstad, Raufoss, Bodø, Svolvær og Tromsø.

Følg pressemeldinger fra Söderberg & Partners

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Söderberg & Partners på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Söderberg & Partners

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye