Feirer oppgraderte havneområder i Hammerfest

Del

Hammerfest var en av landets mest forurensede havner. Slik er det ikke lengre. Innseiling og havneområder har de siste tre årene gjennomgått et omfattende oppgraderingsarbeid. Resultatene åpner for nye muligheter for kystsamfunnet. Dette ble feiret i dag. 

Hammerfests nye havneområder åpnes offisielt av Hammerfest-ordfører Terje Rogde og Fiskeri- og havminister Marianne Næss. Flankert av kystdirektør Einar Vik Arset (t.h) og to fra Hammerfest havn; fra venstre havnedirektør Per-Åge Hansen og havnekaptein Sturla Johan Nilsen.
Hammerfests nye havneområder åpnes offisielt av Hammerfest-ordfører Terje Rogde og Fiskeri- og havminister Marianne Næss. Flankert av kystdirektør Einar Vik Arset (t.h) og to fra Hammerfest havn; fra venstre havnedirektør Per-Åge Hansen og havnekaptein Sturla Johan Nilsen. Foto: Kystverket Fri bruk mot kreditering

Mannssang, dans og snoreklipping var på sin plass når vi i dag feiret av Hammerfests havneområder har fått et skikkelig løft. Utbedringsarbeidet som nå er gjennomført har inkludert opprydding av forurenset sjøbunn og bygging av ny kai i Hammerfest, farledsutbedring, samt utdyping av Fuglenes fiskerihavn og deler av Forsøl fiskerihavn. Resultatet er renere miljø og forsterka sjøsikkerhet, og havner som legger bedre til rette for fiskeri og annen sjøretta næring. Kystverket har gjennom samarbeid med Hammerfest havn og kommune kunnet utvide prosjektet til å inkludere ei ny kai i sentrum. Til sammen åpner tiltakene også for viktig næringsutvikling.

- Dette er en stor og viktig dag! Prosjektet Hammerfest Ren Havn viser hva vi kan få til med godt samarbeid: Prosjektet er viktig for både miljøet, infrastruktur og for å utvikle næringsgrunnlaget i Hammerfest, sier Fiskeri og havminister Marianne Sivertsen Næss. Næss er selv fra Hammerfest og har fulgt prosjektet i tidligere faser.

Mange krefter dratt i samme retning
Resultatene av arbeidet er frukter av tett og godt samarbeid mellom flere instanser, som hadde ulike udekte behov i området. Å greie å samle det som i utgangspunktet var fire ulike prosjekter i ett koordinert, med Kystverket som byggherre, var en stor milepæl. Og at Miljødirektoratet også kom med på laget for å støtte har vært av stor betydning.

- Kystverket tar ansvar for at farleier og havner kan utvikle seg i takt med omgivelsene, slik at vi har sikre og effektive transportårer. Vi er svært fornøyde med at vi har fått til dette i Hammerfest og skapt synergier til beste for folk og næring, sier kystdirektør Einar Vik Arset.

Markeringen i dag har betydning for hele Hammerfest, og mange tok turen for å være med på feiringa.
- Med ferdigstillelsen av det omfattende Ren Havn-prosjektet, har Hammerfest ikke bare fått en renere og sikrere havn, men også et kraftfullt løft for vårt kystsamfunn, sa Hammerfest-ordfører Terje Rogde under åpningen. - Denne forvandlingen åpner nye dører for næringsutvikling og bærekraftig vekst. Dette er et stolt øyeblikk for byen vår, og jeg takker alle som har bidratt til denne suksessen.


Fakta
Et samarbeidsprosjekt mellom Kystverket, Hammerfest kommune og Miljødirektoratet
Byggetid desember 2021 - desember 2023
Hovedentreprenør: NCC Norge AS
Underentreprenører: Sjøentreprenøren AS, Fundamentering AS, Larsen Maskin AS,
Gagama elektro AS. 
Totalkost: 600 MNOK. Kystverket har bidratt med 170 millioner.


Mer informasjon: 
film om prosjektets gjennomføring:
https://www.youtube.com/watch?v=SAFZ-atELbQ&t=14s


www.kystverket.no/hammerfestrenhavn
https://hammerfesthavn.no/prosjekter/

Nøkkelord

Kontakter

Gro Kibsgaard-Petersen
senior kommunikasjonsrådgiver
Kystverket
99526765
gro.kibsgaard-petersen@kystverket.no

Bilder

Ordfører Terje Rogde, Fiskeri- og havminister Marianne Næss og kystdirektør Einar Vik Arset under åpningen i Hammerfest i dag.
Ordfører Terje Rogde, Fiskeri- og havminister Marianne Næss og kystdirektør Einar Vik Arset under åpningen i Hammerfest i dag.
Last ned bilde
Fra venstre; kystdirektør Einar Vik Arset, avdelingsdirektør for Transport, havn og farled Sven Martin Tønnessen, leder for Utbyggingsavdeling Jostein Moe, senioringeniør Arnt Edmund Ofstad, prosjektleder for Kystverket Esben Pryz og senior kommunikasjonsrådgiver Line Eriksson.
Fra venstre; kystdirektør Einar Vik Arset, avdelingsdirektør for Transport, havn og farled Sven Martin Tønnessen, leder for Utbyggingsavdeling Jostein Moe, senioringeniør Arnt Edmund Ofstad, prosjektleder for Kystverket Esben Pryz og senior kommunikasjonsrådgiver Line Eriksson.
Last ned bilde
Her: Ny sentrumskai med innebygd deponi for fjerna forurensa masser
Her: Ny sentrumskai med innebygd deponi for fjerna forurensa masser
Last ned bilde
Publikum og mannskor ved feiringa
Publikum og mannskor ved feiringa
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Kystverket

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kystverket

Kronikk: «No easy day» – Kystverket i totalforsvaret4.7.2024 10:25:04 CEST | Pressemelding

Frå vår fredelege plett i nord observerer vi på litt avstand eit auka press mot demokratiske verdiar, og at den alminnelege rettssikkerheita vert utfordra. Vi ser tendensar til at tradisjonelle grenser mellom fred, krise og krig er meir uklare, og at oppfatninga av kva som er legitime og illegitime mål er i spel. Likeins kan ein sjå døme på at skiljelinjene mellom sivil og militær aktivitet er mindre tydeleg.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye