EL og IT Forbundet

Streik på IKT-overenskomsten

Del

EL og IT Forbundet tar ut 319 medlemmer i streik fra torsdag morgen.

25. og 26. juni pågikk mekling mellom EL og IT Forbundet og Abelia på IKT-overenskomsten. To timer på overtid meldte EL og IT Forbundet til Riksmekleren at det ikke var mulig å komme til enighet.

-Vi streiker for en anstendig lønn for alle på tariffavtalen, heving av minstelønna og medbestemmelse ved beredskapsvakter, sier forbundssekretær og leder av EL og ITs forhandlingsutvalg Geir Aasen.

Det er store lønnsforskjeller i IKT-bransjen. Mange tjener bra, men ikke alle. Minstelønna for arbeidere uten fagbrev på overenskomsten er drøye 358.000 kroner i året.

-Det er ikke en anstendig lønn – særlig med de prisene og det rentenivået vi har levd under de siste par årene. Vi har forsøkt å få arbeidsgiverne med på å løfte medlemmene som tjener minst på avtalen gjennom heving av minstelønna og et ordentlig lønnstillegg, men avstanden er for stor, sier Aasen.

Et annet viktig krav for EL og IT Forbundet er muligheten for lokale tillitsvalgte til å avtale vilkår og kompensasjon for å delta i beredskapsvakter.

-Flere av våre medlemmer arbeider i bedrifter som må rykke på oppdrag utenfor vanlig arbeidstid. I dag kan arbeidsgiverne ensidig pålegge folk vaktordninger uten å kompensere godt nok for tap av fritid, sier Aasen.

Streiken vil begynne fra arbeidstidens start torsdag 27. juni.  De streikende jobber blant annet i kundeservice, utvikling, installasjon, drift og vedlikehold av elektronikk og IT-utstyr. Følgende bedrifter omfattes av førsteuttaket.

Virksomhet

Oslo/Akershus

Trøndelag

Vestfold/Telemark

Totalsum

Geomatikk AS

49

10

1

60

GlobalConnect AS

28

1

29

Komplett

56

56

Onitio Norge AS

27

10

30

67

Onitio Solutions Norge AS

18

18

Telia

54

3

57

TietoEVRY Norway AS

13

19

32

Totalsum

171

43

105

319

Kontakter

Merethe ShuklaKlubbleder i Telia

Tel:99421559

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet har 43 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye