ABB

Ny jordfeilbeskyttelse fra ABB øker sikkerhet og styrker strømforsyning

Del
  • ABB har utviklet en innovativ beskyttelsesmetode for distribusjonsnettet
  • Beskyttelsesmetoden øker sikkerheten for mennesker og på installert utstyr
  • Den innovative jordfeilbeskyttelsen sørger for en mer stabil strømforsyning og unødvendig avbrudd.
Distribusjon av strøm i luftledninger
Distribusjon av strøm i luftledninger

ABB har utvidet sin prisvinnende portefølje innenfor jordfeilbeskyttelse med en ny metode kalt IFPTOC. Metoden er en berøringsspenningsbasert jordfeilbeskyttelse som øker sikkerheten for både mennesker og på installert utstyr. Den innovative teknologien styrker strømforsyningens stabilitet og reduserer avbrudd, uten at sikkerhetsgrenser overskrider.

Med stadig økende grad av klimaendringer og energiforbruk er værbestandig distribusjonsnett viktig for å sikre stabil og trygg strømforsyning. ABB har investert tungt i å studere effekten av jordfeil i distribusjonsnettet. Den omfattende forskningen har gitt resultater og er den første i markedet med ny beskyttelsesmetode.

- Teknologien er resultatet av flere års forskning og utvikling, samt tett samarbeid med kundene våre. Denne unike metoden sikrer både pålitelig og presis tidsbestemt beskyttelse, som samsvarer med gjeldende lovgivning under alle typer av driftsforhold,  sier Ari Wahlroos, senior ingeniør hos ABB Electrification i Finland.

Beskyttelsesmetoden kan beregne feilstrømmen og estimere den farlige berøringsspenningen på den faktiske lokasjonen som er berørt. Deretter introduserer den en dynamisk driftsforsinkelse. På den måten kan funksjonen tilfredsstille alle krav i henhold til de elektriske sikkerhetsstandardene EN 50522 og IEEE 80. Dette gjør at nettselskaper kan være trygge på at distribusjonsnettet er beskyttet og pålitelig til enhver tid, selv under skiftende feilforhold.


Først i verden

Som den første i verden har det finske nettselskapet Alva allerede tatt ABBs beskyttelsesmetode i bruk. Det har sikret en optimal balanse mellom sikkerhet og kvalitet i strømforsyningen i det finske distribusjonsnettet.

- Den nye jordfeilbeskyttelsesmetoden IFPTOC sikrer at nettets elektriske sikkerhetsgrenser ikke overskrides. Når feilen lokaliseres med prøvekoblinger, beregner og overvåker IFPTOC den faktiske jordfeilstrømmen og justerer driftstiden. Dette sikrer at vi ikke overskrider grensene for menneskelig toleranse, selv under feil, forteller Sakari Kauppinen, driftsleder hos Alva.

I samarbeid med Alva har den nye beskyttelsesmetoden gjennomgått omfattende feltprøver i et typisk nordisk miljø i den finske byen Jyväskylä. Med denne typen feltprøver er det mulig å validere korrekt funksjon av beskyttelsen under ulike jordfeilsscenarioer i landskap preget av utfordrende terreng og hardt klima.

- Jordfeil er den vanligste feiltypen i distribusjonsnett, spesielt på steder med utfordrende jordingsforhold. Kravene til kvalitet og pålitelighet øker stadig. Norge er intet unntak. Denne nye beskyttelsesmetoden vil forbedre ytelsen i det norske strømnettet, både når det gjelder elektrisk sikkerhet og kontinuitet i strømforsyningen, sier Tom Rune Bjørtuft, leder for salg & forretningsutvikling hos ABB Electrification Norway AS.

ABBs nye beskyttelsesmetode IFPTOC ble lansert i første kvartal 2024 og er tilgjengelig på utvalgte produkter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Distribusjon av strøm i luftledninger
Distribusjon av strøm i luftledninger
Last ned bilde
Ingeniør eller elektriker holder en hjelm ved et distribusjonsnett
Ingeniør eller elektriker holder en hjelm ved et distribusjonsnett
Last ned bilde

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs mer enn 105 000 ansatte bygger på over 140 år med ekspertise, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Topsøe, ABB og Fluor inngår allianse for å utvikle standardisert konsept for SOEC elektrolysefabrikk19.6.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding

Den nye alliansen vil bygge Topsøes Solid Oxide Electrolysis Cells (SOEC) fabrikk i Virginia, USA basert på en standardisert tilnærming, forutsatt endelig investeringsbeslutning. Fabrikken vil levere toppmoderne elektrolysatorer for effektiv produksjon av grønt hydrogen. Grønt hydrogen og dets derivater, som grønn ammoniakk og eMethanol, kan brukes som e-drivstoff eller kjemikalier som er nøkkelen til å avkarbonisere energikrevende næringer og langdistansetransport.

ABB hjelper bedrifter med å kartlegge en vei til energi-besparelser med ny online-kalkulator8.5.2024 09:54:06 CEST | Pressemelding

I forkant av IEAs globale konferanse om energieffektivisering, ønsker ABB å vise beslutningstakere hvordan energieffektivisering kan bidra til å kutte utslipp og øke produktiviteten ABBs online kalkulator hjelper bedrifter med å estimere besparelsen ved å forbedre energieffektiviteten til lavspenningsmotorer i pumpe- og vifteapplikasjoner Kalkulatoren er en enklere versjon av ABBs mer omfattende energianalyse «Energy Efficiency Audit» og er basert på samme algoritme

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye