Skanska Norge

Byggestart på nytt boligprosjekt i Molde

Del

Skanska og Grand Fiære Utvikling starter i løpet av sommeren byggingen av boligprosjektet Grand Fiære i Molde.

Slik blir det nye boligprosjektet Grand Fiære
Slik blir det nye boligprosjektet Grand Fiære Grand Fiære Utvikling

Arbeidet med å transformere Grandfjæra har pågått i mange år. Områdereguleringen startet allerede i 2010 og først i 2022 ble detaljreguleringen vedtatt. Nå er alt klart for byggingen av de første boligene.

- Vi er veldig glade for at vi nå kan fortsette transformasjonen av Grandfjæra og koble området mot Molde sentrum, forteller Petter Vågsæter i Planor Bolig. Sammen med selskapene Høvding og Oshaug Metall står de bak selskapet Grand Fiære Utvikling, som er byggherre for prosjektet.

Skanska kom inn i prosjektet på forsommeren 2023 og har i samspill med byggherren bearbeidet forprosjektet slik at det kunne realiseres innenfor budsjett. Byggekontrakten ble signert allerede i januar i år og har en verdi på 212 millioner kroner eks. MVA. Nå er rammesøknad godkjent, og prosjektet har søkt om igangsettingstillatelse slik at byggearbeidene kan starte.

- Vi har samarbeidet godt med byggherren i utviklingsfasen og gleder oss over å komme i gang med byggearbeidene. Vi er stolt over å få være med å realisere et prosjekt som vil løfte området øst for fergekaien og gjøre det til en attraktiv forlengelse av byen, forteller Arne Lundvang, distriktssjef i Skanska Møre og Romsdal.

Det blir oppstart bygging i løpet av sommeren med en planlagt overlevering sommeren 2026. Det meste av grunnarbeidene er allerede utført på tomten som i dag fungerer som parkeringsplass, så de tre blokkene vil raskt bli synlig i bybildet.

Første byggetrinn består av totalt 55 leiligheter fordelt på tre blokker. Blokkene er på henholdsvis 6, 5 og 4 etasjer og det skal bygges totalt ca. 8800 m2 (BTA). Prosjektet ligger i fjærekanten med storslagen utsikt og består av leiligheter i ulike størrelser og prisklasser. Det vil bli parkering for bil og sykkel i eget garasjeanlegg.

Kjøperne strømmet til når prosjektet ble lagt ut for salg i januar, og hele 85 % av leilighetene er solgt. – Det er fortsatt mulig å sikre seg en leilighet i prosjektet, forteller Petter Vågsæter i Planor Bolig, og legger til at de allerede har begynt planleggingen av neste byggetrinn som inkluderer både boliger og næringsbygg.  

Kontakter

Arne Lundvang, distriktssjef Skanska Møre og Romsdal, 458 69 118

Petter Vågsæter, prosjektleder Planor Bolig: 99 50 98 23

Geir Nordal Linge, kommunikasjonssjef Skanska Norge AS: 922 51 125

Hjemmeside: www.grandfiære.no

Bilder

Både byggherre og entreprenør er glad for at byggearbeidene nå kan starte. F.v: Trond Krogstadmo (regiondirektør Skanska Bygg Midt), Arne Lundvang (distriktssjef Skanska Møre og Romsdal), Petter Vågsæter (Planor Bolig), Svein Joar Øien (Høvding eiendom) og Bernt Ove Vågsæter (Grand Fiære utvikling)
Både byggherre og entreprenør er glad for at byggearbeidene nå kan starte. F.v: Trond Krogstadmo (regiondirektør Skanska Bygg Midt), Arne Lundvang (distriktssjef Skanska Møre og Romsdal), Petter Vågsæter (Planor Bolig), Svein Joar Øien (Høvding eiendom) og Bernt Ove Vågsæter (Grand Fiære utvikling)
Last ned bilde

Om oss

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Norge er ett av ni hjemmemarkeder der Skanska har virksomhet.

Følg pressemeldinger fra Skanska Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye